Kollapset fan oplevede mirakel

Tim Tebow er kendt for at knæle i bøn både før og efter en kamp. Han beder også for syge, senest en fan, der faldt om, mens Tebow skrev autografer.
Tim Tebow er kendt for at knæle i bøn både før og efter en kamp.
Han beder også for syge, senest en fan, der faldt om, mens Tebow skrev autografer.

Da footballspiller Tim Tebow så en fan falde om med kramper, lænede han sig ind over rækværket for at bede for ham…

Den 29-årige quarterback er kendt for at knæle i bøn både før og efter en kamp. Men han beder også spontant for syge.

– Jeg var nødt til at bede for ham, fortæller Tim Tebow om oplevelsen i Phoenix den 11. oktober. Her spillede Tebow for Scottsdale Scorpions mod The Glendale Dessert Dogs i en Arizona Fall League kamp.

Hjælper folk i nød

Tim Tebow har tidligere bedt for syge. Så sent som den 28. juni i år var han ombord i et fly fra Atlanta til Phoenix, da en ældre mand fik et hjertetilfælde. Mens folk havde travlt med at yde førstehjælp, gik Tebow hen til familien og ledte dem og de omkringstående i bøn for den syge.

Da flyet var landet, ventede Tebow sammen med mandens familie, hjalp dem med deres bagage og tog med dem til hospitalet. Desværre døde patienten.

Men det har ikke stoppet Tebow i at bede for andre, som den seneste forbøns-episode viser.

Fans oplevede mirakel

Efter kampen i Phoenix stod fansene i kø for at få en autograf, da en af dem faldt om. Den 30-årige Brandon Berry, der var klædt i en Batman-t-shirt, faldt om næsten lige foran Tebow og fik et krampeanfald. Både fans, ledere fra klubben og en håndfuld reportere så, hvad der skete.

Tim Tebow lænede sig straks ind over rækværket mod tilskuerrækkerne, lagde hænderne på mandens skuldre og begyndte at bede for ham.
Krampeanfaldet stoppede, mens Tebow rørte ved Brandon. Han kom også til bevidsthed igen, og Tebow begyndte at snakke med Berry om Batman – og drillede ham med, at han var fan af et konkurrerende team.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tebow talte med manden i 20 minutter, før han blev kørt til hospitalet. Dagen efter blev Brandon Berry udskrevet.

Kan man gøre andet?

Der findes mange tilsvarende beretninger om sportstjernen, som er kendt for at hjælpe andre.
– Kan man gøre andet? spørger Tebow. Han uddyber: ”Hvad er det vigtigste? At jeg kan gå til omklædningsrummet og tage bussen, så vi kommer tilbage lidt tidligere? Hvis du spørger mig, er der ikke noget valg.

– Det er det rigtige at gøre. Det er det, vi skal gøre, mener jeg. I de øjeblikke prøver man bare at at være til stede for mennesker for at hjælpe dem, for der er ikke noget større eller bedre at gøre for mennesker i nød end at hjælpe dem, forklarer Tim Tebow.
Han tilføjer, at han har lært det af sine forældre.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg er taknemlig for, at jeg fra en tidlig alder så min far og mor gøre det samme for mennesker fra hele verden, uanset om det var forældreløse eller kvinder, der var ofre for sex-trafficking i den tredje verden. Jeg har set mine forældre tage sig af disse unge drenge og piger og elske dem og sørge for dem.

Gør en forskel!

– Du ser mennesker opleve disse forfærdelige ting (som da Berry faldt om), og så er det bare: Hvad er det vigtigste, du kan gøre? Gå tilbage til bussen og tjekke de sociale medier?…Hvad skal jeg gøre de næste 24 timer eller den næste uge eller resten af mit liv, som er vigtigere end det?
Når nogen er i nød, hvad kan du da gøre, som er vigtigere (end at hjælpe, red). Og når du så har muligheder, der er vigtige og giver mening, hvor du virkelig kan gøre en forskel, så gør det! opfordrer Tebow.

Var det et mirakel?

Han fortæller om episoden med Berry Brandon:
– Jeg så, at den fyr, som jeg skrev en autograf for, vendte sig til højre. Jeg kunne se på hans ansigt, at der var sket noget, så jeg kiggede i samme retning og så Brandon, idet han faldt til jorden med et anfald.
Jeg vidste ikke præcis, hvad der foregik. Jeg ville bare gerne være der for ham og bede for ham og opmuntre ham og være der for ham på enhver mulig måde.

Og Berry, hvis situation havde rystet de omkringstående, fik det meget bedre, mens Tebow holdt omkring ham og bad for ham.
– Jeg husker bare, at jeg var meget desorienteret, sagde Berry til The Associated Press dagen efter. ”Så var det, jeg så Tim.”
– Det var ikke et mirakel, der havde noget med mig at gøre. Men når det gælder den Gud, vi tjener? Ja, så tror jeg på mirakler, siger Tim Tebow.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han er også kendt som en meget populær vært på reality-showet Home Free. Tebow indrømmer, at han selv har ti tommelfingre – men når det gælder at opmuntre deltagerne i husrenoverings-konkurrencen, er han i sit rette element.