Jesus og Bruce Lee

Af Bo Henriksen Gadekirken, København
Af Bo Henriksen
Gadekirken, København

To fyre kommer gående i lige retning mod os. De har en rastløs og voldelig udstråling. Store halskæder, karseklippet hår og tyrenakke. Det ligner boksere. Er et tæskehold sendt ud for at stoppe vores gademission?

Jeg synker en ekstra gang, og hjertet er kravlet op i halsen. Frygtsomt henvender jeg mig til dem. Måske har de spottet vores betænkelighed, for de smiler bredt og erklærer sig som muslimer. Under samtalen oplever vi en kærlighed til disse to fredens ungersvende, som tilfældigvis er født ind i en muslimsk kultur. Kunsten er at bygge bro mellem vores forskellige opfattelser af Jesus. De tror, han er en død profet, men vi er gået et skridt videre og tror, han er Guds søn. Jeg er blevet lidt mere kæk: ”Hvis I har ondt et eller andet sted, skal I se noget syret.”

Den ene har haft problemer med sin skulder efter et karatestævne for tre uger siden. ”Kan du mærke noget lige nu?” – ”Sagtens”, svarer han.
De udveksler indforståede blikke a la: Okay, lad det komme an på en prøve.

”Om lidt bliver du sat fri af din smerte”, siger min makker definitivt. Ikke for at skabe en forventning. Det har intet med psykologi at gøre, men er en direkte trussel og konfrontation mod fjenden, og et vidnesbyrd om den levende Jesus.

Bruce Lee har engang sagt: ”Jeg vil hellere møde en modstander, der har øvet 10.000 slag én gang, end en modstander, der har øvet ét slag 10.000 gange.” Vi gør os klar til at slå vores åndelige modstander, Djævelen, med det mest effektive slag i verdenshistorien: Navnet Jesus!

”Ahmed tjek din skulder, nu!” Hans skæve smil stivner. ”Cool, hvad skete der, mand?” Vi fortæller ham det igen. ”Hvad med dig?”, spørger vi vennen. ”Nej tak, jeg har set nok for i dag,” siger han.

Resultatet var givet på forhånd. Helt nøjagtigt for 2016 år siden. ”Ved hans sår blev vi helbredt”. Guds kraft er konstant, og står hele tiden til rådighed for os kristne. I kampen for at frigive fanger og sætte undertrykte i frihed, er det vores opgave at stemple ind med tro og action. Praktisk træning, disciplin og vilje til at stille op for Gud og mennesker, er opskriften på vinderslaget.