Er du en skimmer eller en scanner?

Bo Henriksen. Gadekirken i København

Spørgsmålet henviser til, hvordan vi reagerer på informationer – og i sidste ende beslutninger – som påvirker os i samfundet og hjemmene.

Skimmeren har en fysisk og rationel tilgang til en hver situation. Man danner sig et hurtigt overblik, ser skummet på toppen, men går ikke i dybden. Konklusioner drages ud fra tillid til autoriteter og flertallets mening.

Den typiske skimmer er der aldrig bøvl med. Han stiller ikke irriterende spørgsmål og tilpasser sig. Skimmeren er – uanset politisk observans eller position i samfundet – en del af verdenssystemet og har ikke den indbyggede løgnedetektor.

Dette medfører ofte en passiv accept af tilstandene og modvilje mod at gå imod strømmen. Det kan jo ikke være anderledes.

Scanneren ser ikke kun på det ydre og er ikke dikteret af omstændigheder. Med scannerudstyret har han et kampvåben, som hverken er verdsligt eller hører denne verden til. Derfor opfattes han som provokerende og uansvarlig overfor fællesskabet.

Men scanneren er ikke benovet over den faldne verdens krisehåndtering gennem frygt, kontrol og magtanvendelse. Vi må jo passe på hinanden, siger myndighederne omsorgsfuldt.

Scanneren lader sig ikke manipulere og ensrette. Hvis et øjebliks pres, svaghed eller glemsomhed alligevel får ham ud af kurs, tjekker han om udstyret er tilkoblet korrekt. I tilfælde af fejl eller mangler kontakter han scannerudbyderen, som yder døgnservice hele året.

Scannere er ikke bange for uvante situationer eller bøhmænd, og sætter ikke bare sin lid til mennesker. De er ikke ja-sigere, men går efter ja-følelsen indeni. Den nuværende situation ses som nyttig træning og perfekt til høst inden det helt store slag mod Overbøhmanden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Scanneren har altid overskud til at hjælpe skimmere med at aktivere udstyret, så de sammen kan opleve friheden. I fællesskab kan de nu glæde sig over prøvelser af forskellige slags uden at blive slynget hid og did, og uden at lade sig føre på lumske afveje.