Mangfoldiggørelsens hemmelighed

Af Bo Henriksen Initiativtager til Gadekirke København

Min israelske niece, Yuval, er opdraget i den jødiske religion, men sidste år gav hun helhjertet sit liv til Jesus. En måned senere var hun en uge hos os i Næstved. Hver dag trænede vi hende til at dele sit vidnesbyrd og at fortælle evangeliet på en kort og klar måde.

Hun var med på gaden, og trods et rustent dansk henvendte hun sig til fremmede, ivrig efter at bruge dét, hun havde lært. Grundig forberedelse medfører altid større frimodighed. En kvinde blev sat fri af smerter i ryggen på Yuvals befaling.

Vi var alle begejstrede og opfordrede hende til at udøve den kraft, alle kristne har, hver gang hun så et behov. Use it or loose it. Det handler om compassion. Gud bruger de ivrige.

Hvad er formålet med inddelingen af den femfoldige tjeneste? ”At udruste de hellige til at gøre tjeneste” (Ef.4,12). Altså træne de hellige, så de er i stand til at få arbejdet gjort. Eksempel: En evangelist viser andre troende, hvordan man møder ufrelste i samfundet.

Hvad man siger, og hvordan man demonstrerer Guds kraft til at hjælpe dem ind i troen. En frimodig person, som taler om Jesus til alle, er en herlig kristen, men ikke en evangelist. Evangelisten giver sine erfaringer videre, så andre bliver selvkørende i samme funktion.

De fem tjenester er for at gamle kan disciple nye i troen. Disciple discipler disciple. Dette er nøglen til multiplicering, så Guds rige når ud til hele folket. Jesus selv anvendte denne fremgangsmåde. Disciplene lærte og gjorde som ham.

Det var brugbar lærdom, så de kunne klare sig selv, når han var væk. Gennem praktisk erfaring lærer vi at stå på egne ben. En elektriker med stor boglig viden om strøm, kan ikke klare simple arbejdsopgaver uden relevant øvelse.

Yuval er nu seks måneder gammel i troen. I vinter kørte hun to timer i bus for at forkynde evangeliet til jøder i Jerusalem. Hun var sammen med sin svigermor, som har taget imod Jesus. Min niece havde nemlig fortalt sit vidnesbyrd til hende!


Artiklen fortsætter efter annoncen: