Krifas formand bliver formand for international bestyrelse

s2_soeren-fibiger-olesenKrifas formand Søren Fibiger Olesen, Fredericia, er valgt som formand for WOW (The World Organization of Workers) på WOW’s netop afviklede verdenskongres.

Søren Fibiger Olesen er 59 år og har været formand i Krifa siden 2002.
Som formand for WOW vil han arbejde for, at WOW får større politisk indflydelse gennem bl.a. EU og ILO (Den internationale arbejdsorganisation). EU regulerer mange forhold på de nationale arbejdsmarkeder i Europa, mens ILO arbejder med at beskytte grundlæggende fagforeningsrettigheder. Det er især vigtigt at kæmpe for i Asien, Afrika og Sydamerika, mener Søren Fibiger Olesen. Derfor ønsker han også, at WOW skal fortsatte sit solidaritetsarbejde ved at støtte fagforeninger i Asien, Afrika og Sydamerika, som er afhængige af hjælp og økonomisk støtte fra fagforeningerne i Europa og Nordamerika.

Han vil give WOW mere gennemslagskraft ved at få flere fagforeninger til at melde sig ind og ved at styrke kommunikationen og samarbejdet mellem deres medlemsorganisationer.

WOW er en global sammenslutning af ca. 130 fagforeninger i lande fra hele verden og repræsenterer i alt to millioner lønmodtagere.