Beredskabet uddelte tæpper til 500 kirkegængere i Børglum

Avisen Nordjyske.DK beskrev tæppeuddelingen og den stemningsfulde gudstjeneste i den kolde klosterkirke med både tekst og billeder.
Avisen Nordjyske.DK beskrev tæppeuddelingen og den stemningsfulde gudstjeneste i den kolde klosterkirke med både tekst og billeder.

Den gamle domkirke var stopfyldt med mennesker, og Aalborg Stift bød på et flot kaffebord i klosterets vognlade efter den historiske reformationsgudstjeneste.

Det fortæller Simon Jakobsen fra Aalborg. Han og hustruen Kaja var med, da Aalborg Stift fejrede Reformationsdagen, den 31. oktober, med en festgudstjeneste i Børglum Klosterkirke. Kirken har hverken elektricitet eller varme og bruges normalt kun i sommerhalvåret.
Beredskabet stod derfor klar med varme tæpper til de 500 kirkegængere.

Stygge Krumpens kirke

– Kirken spillede en væsentlig rolle under reformationen, da den sidste katolske biskop, Stygge Krumpen, sad her, fortæller Thomas Reinholdt Rasmussen, der er provst i Hjørring Søndre Provsti.

Thomas Reinholdt Rasmussen er formand for reformationsudvalget i Aalborg Stift og har været med til at arrangere gudstjenesten. Han ledede festgudstjenesten, en kantategudstjeneste, med Johann Sebastian Bachs “Christ lag in Todesbaden” som omdrejningspunkt. Musikken bygger på en påskesalme af Martin Luther.
Organist Lars Colding Wolf stod for musikken.

Aalborg Stift har de seneste tre år markeret reformationsdagen d. 31. oktober med en stor, fælles gudstjeneste, blandt andet i Sæby, Vestervig og Visborg.

Den officielle reformationsfejring i 2017 vil foregå i stiftets domkirke, Budolfi Kirke i Aalborg, under ledelse af biskop Henning Toft Bro.