ADRA’s nye leder brænder for at hjælpe mennesker

s2_vestagerJens M. Vesterager er begejstret for ADRA’s kristne grundlag og muligheden for at give hjælp til selvhjælp.

53-årige Jens M. Vesterager tiltræder den 1. februar 2017 stillingen som ny generalsekretær i ADRA Danmark. Jens kommer fra en stilling som programleder i Rockwool Fonden, hvor han siden 2008 har haft ansvaret for Fondens arbejde med fødevaresikkerhed, fattigdomsbekæmpelse og international fred og forsoning.

Jens M. Vesterager bringer mere end 20 års erfaring med udvikling, implementering, administration og ledelse indenfor forsknings, udviklings- og nødhjælpsbranchen med sig til ADRA Danmark.

– Jens kommer til ADRA Danmark med et stærkt sæt kompetencer og erfaringer, men ikke mindst hans stærke passion for at gøre en forskel for de mange millioner af mennesker, der sulter og lever i fattigdom, gjorde indtryk på bestyrelsen. Jens er skarp, analytisk og meget dedikeret, og bestyrelsen er overbevist om, at Jens er det rigtige valg, siger ADRA Danmarks bestyrelsesformand Thomas Müller.

Jens M. Vesterager overtager 1. februar 2017 stillingen som generalsekretær efter Lehnart Falk, der i 11 år har siddet på posten, og som nu har valgt at gå på pension i en alder af 66 år.

Landmanden der vil gøre en forskel

Jens er opvokset på en gård i Vestjylland. Hele hans slægt har været landmænd, og det lå også i kortene, at Jens skulle være landmand og overtage slægtsgården. Han fik da også en uddannelse som landmand og har som ung arbejdet på landbrug i både Danmark og Canada.

Sidenhen blev det praktiske arbejde i marken dog skiftet ud med en mere teoretisk og akademisk tilgang til landbruget. Jens uddannede sig som ”ulandsagronom” (cand. agro.) og fortsatte med en ph.d. grad på Landbohøjskolen (KU).

Herfra har Jens en solid akademisk erfaring med forskning og undervisning i tropisk landbrug.Interessen for udviklingsarbejdet fik han, da han som ung rejste ud som ulandsfrivillig i Tanzania.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Her blev det tydeligt for mig, at min vision og passion i livet er at gøre en forskel for mennesker, der lever i ekstrem fattigdom, siger Jens.

Et glædeligt gensyn

I jobbet som forskningsadjunkt på Landbohøjskolen blev det dog mere og mere klart for Jens, at han ønskede at komme tættere på den virkelighed – og ikke mindst på de mennesker, han brænder for at hjælpe. Han skiftede derfor forskerkarrieren ud med en stilling som Senior programkoordinator i ADRA Danmark, hvor han i årene 2003 til 2008 havde ansvaret for flere af organisationens udviklings- og nødhjælpsprojekter i en række afrikanske lande.

Stillingen som generalsekretær er derfor et glædeligt gensyn for begge parter. I ADRA Danmark finder Jens en klar sammenhæng mellem sin faglighed og de kristne værdier, som har været en vigtig del af hans liv, siden han var barn.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– ADRA er for mig en unik organisation, som gør et fantastisk stykke arbejde, og som i sit kristne værdigrundlag har en højere mening med det, vi gør. ADRA har en vision om en bedre verden og en vigtig opgave med at hjælpe mennesker ud af nød, fattigdom og undertrykkelse gennem hjælp til selvhjælp. Og det brænder mit hjerte for, fortæller Jens.

Hjælp tager udgangspunkt i kristendommen

ADRA (Adventist Development and Relief Agency – eller på dansk: Adventisternes udviklings- og nødhjælpsorganisation) Danmark er en stor international udviklings- og nødhjælpsorganisation.

Deres arbejde tager udgangspunkt i et kristent menneskesyn med næstekærlighed og respekt for det enkelte menneske i centrum. De arbejder for, at alle mennesker har lige ret, mulighed og håb for fremtiden.

Gennem partnerskaber med lokalsamfund, organisationer og regeringer når ADRA’s verdensomspændende netværk hvert år ud til millioner af mennesker.


Artiklen fortsætter efter annoncen:ADRA har kontorer i Nærum, hvor der er 15 ansatte.