Ny fritidsansat i Søndagsskolerne vil ud til kirkerne i Midtjylland

1. september 2021 begynder en ny fritidsansat i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS). Men helt ny er hun ikke.

Anne Marie Vejen Najbjerg har været engageret i DFS siden 1978. Men efteråret 2021 er alligevel begyndelsen på et nyt kapitel. Nu er der papir på alt det, Anne Marie er så god til.

Hun vil nemlig gerne bruges og komme ud til både klubber, kirker og missionshuse i området ca. 50-60 km fra Vinderslev i Midtjylland, hvor hun bor med sin mand Finn.

I sit arbejdsliv har Anne Marie haft forskellige stillinger, de seneste 7½ år i en børnehave. Nu er hun gået på efterløn, men nyder, at hun stadig kan se en masse børn og give af sin tid til DFS. Hun er meget engageret som frivillig i den lokale børneklub, hvor hun er en af de bærende kræfter, og håber nu med fritidsansættelsen at komme til at møde endnu flere børn.

Hjertet banker for børnene

– Det, der fik mig til at blive fritidsansat i DFS, er helt klart et hjerte, der banker for undervisning af børn i kirken. Jeg holder meget af at være sammen med børnene og være med i oplæringsfasen. Det er spændende, og børn er inspirerende, fastslår Anne Marie, der blev født i Kibæk 11. januar 1958 og selv har fem voksne børn.

Den nye fritidsansatte har altid brændt for leg, fortælling og samvær med børn. Hun fortæller, at hun hurtigt registrerer, hvordan stemningen er i den konkrete gruppe børn, og handler hurtigt på det observerede. Børnene kan også mærke, at Anne Marie er der for dem, og hun er derfor en meget vellidt voksen for mange midtjyske børn.

I godt 5 år sad Anne Marie Vejen Najbjerg i DFS’ landsudvalg, hvor hun blandt andet var med til at lave foreningens sangbog, Syng med. For nylig gennemførte hun et kursus i Godly Play, en religionspædagogisk formidlingsmetode, som hun også vil bruge, når hun kommer rundt i sin fritidsansættelse.

Sammen med sin mand er Anne Marie engageret lokalt i kirke og missionshus, og i sin fritid både løber og læser hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen: