Præst på missionsrejse til Tanzania

Robert Strandgaard Andersen

Sognepræst Robert Strandgaard Andersen fra Hjordkær er d. 2. august rejst ud som korttidsmissionær i Tanzania, udsendt af BDM (Brødremenighedens danske mission).

Han skal være af sted i 3 måneder. Han har fået orlov fra præstegerningen i Hjordkær i perioden, og fra stiftsudvalget for mission i Haderslev Stift får han opbakning gennem projektet ”Præster uden grænser”. Det oplyser BDM i en pressemeddelelse.

Tabte hjertet til Tanzania

Robert trives rigtig godt med jobbet som sognepræst og ser det som sit primære kald, men har også et hjerte, som banker for international mission, og har – som han selv siger – ”tabt sit hjerte til Tanzania”. Derfor tager han på den spændende rejse.

Denne gang skal Robert S. Andersen afholde seminarer i flere byer og undervise præster og evangelister i Brødrekirken, den Lutherske kirke, på bibelskoler og andre relevante institutioner. Og den 52-årige sognepræst glæder sig til igen at bruge sit swahili:

”Både i Brødrekirken og i den Lutherske kirke i Tanzania er der flere steder store udfordringer med påvirkning fra fremgangsteologiske strømninger”, siger Robert S. Andersen. Han vil derfor afholde seminarer, som fokuserer på en klassisk luthersk teologi.

Det skal hjælpe præster og evangelister til at ”rette ryggen”, som han formulerer det. En slags katekismus-undervisning, som skal styrke kirken i egen luthersk tro og praksis.

”Jeg vil undervise i klassiske temaer som nåde, de 10 bud, Fadervor, trosbekendelsen og dåben. Der er enormt behov for undervisning, der sætter fri fra en lovisk kristendom, som sniger sig ind som vildfarelser gennem en usund teologi og forkyndelse”.

Har været afsted før

Robert og hans familie har tidligere været udsendt af BDM i årene 2005-2009. Her underviste han på bibelskolen i Sikonge og på Brødrekirkens teologiske universitet i Mbeya. Roberts kone, Britta, vil være med ham på rejsen i nogle uger.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I 2020 blev Robert S. Andersen kåret til årets teolog af Menighedsfakultetet i Aarhus. Kåringen tilfalder en teolog, der herhjemme ”på en særlig måde har virket til fremme af evangelisk luthersk kristendom”.