Kristen friskole fejrer 40 år med ny stor tilbygning

To af de yngre elever klippede snoren til den nye tilbygning - og så var der fest. Foto: Søren Bang Hansen
To af de yngre elever klippede snoren til den nye tilbygning – og så var der fest. Foto: Søren Bang Hansen

Jakobskolen i Aarhus er fyrre, fed og i festhumør, fortæller skolelederen.

Jakobskolen i det nordlige Aarhus har netop fejret 40 års jubilæum – og en stor tilbygning.

Jakobskolen er en fed skole, mener de 229 elever. Sidste fredag fejrede skolen både 40 års fødselsdag og en tilbygning på hele 540 kvadratmeter.
Et par af de yngre elever klippede det røde bånd, som markerede overgangen til de nye lokaler. Herpå blev der holdt dobbelt fest for både jubilæum og tilbygning med sang og taler, dans og trylleshow – og en kagemand, der fyldte otte borde.

Tilbygning i to plan

Tilbygningen rummer SFO og børnehaveklasse i stueplan og to nye klasselokaler på første sal. Samtidig er der skabt store, lyse fællesarealer med god plads til fx leg og morgensang, som er en vigtig del af Jakobskolens kultur og værdigrundlag.
”Det vigtigste var, at vores SFO fik bedre plads til de 100 børn, som bruger den hver dag. Samtidig skulle bygningerne understøtte vores struktur som én skole med tre trin. Hvert trin har nu et sted at samles, og vi kan også være sammen alle på én gang,” fortæller skoleleder Kaj Markussen.

Første spadestik til det nye byggeri blev taget 18. marts. Jakobskolen havde rådført sig med flere arkitekter, men opgaven endte hos Pluskontoret i det centrale Aarhus.

“Vi valgte denne løsning, fordi den rammer en god balance mellem det eksisterende og det nye. Vi er meget tilfredse med det færdige resultat og synes, at både det ydre udtryk og fornemmelsen af at være i rummene meget godt møder det, vi ønsker, at Jakobskolen skal være,” siger Kaj Markussen.

Nye touch-skærme

Tidligere holdt skolens SFO og børnehaveklasse til i en gammel træpavillon. Den bliver snart fjernet for at give plads til nye boldbaner og legeredskaber, som ventes klar inden jul.

I samme omgang har Jakobskolen udstyret alle klasselokaler med interaktive touch-skærme, der sammen med de klassiske tavler giver masser af muligheder i undervisningen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jakobskolen blev oprettet i 1976 og har hørt til på Næringen 100 i det nordlige Aarhus siden 1983.