Landsleder fra Kristelig Handicapforening valgt ind i LEV’s hovedbestyrelse

s2_tove_soegaard_landsleder– Det er et skulderklap til Kristelig Handicapforening, siger formanden.

Kristelig Handicapforenings landsleder, Tove Søgaard, er efter et kampvalg den 5. november blevet valgt ind i LEVs hovedbestyrelse.

LEV er en landsdækkende forening for mennesker med udviklingshæmning og deres pårørende, og Thomas Bjerg Mikkelsen, formand for Kristelig Handicapforening, glæder sig over valget. Han ser mange gevinster ved, at Tove Søgaard nu er med i hovedbestyrelsen.

”Handicapområdet er under et stigende pres, og der er mere end nogensinde før behov for, at vi ser ud over vores eget område og holder fokus på den overordnede sag.

Samtidig er KH en interesseorganisation, der varetager medlemmernes fælles interesser over for beslutningstagerne i det politiske system, og det kan vi gøre mest effektfuldt ved at samarbejde bredt med andre handicaporganisationer,” siger Thomas Bjerg Mikkelsen.

Indsigt og medindflydelse

Tove Søgaard glæder sig over valget og ser frem til arbejdet i LEVs hovedbestyrelse:
”På generalforsamlingen mødte jeg mange mennesker, som har hver deres personlige eller professionelle historie ind i et felt, hvor jeg stadig føler mig ny.

Men jeg kan til gengæld byde ind med friske øjne i LEV og er meget optaget af, hvordan jeg kan være med til at fremme LEVs sag.
Jeg ser også frem til at få ny indsigt og gode debatter – og medindflydelse i en organisation, der er kendt både i et politisk, nationalt og lokalt perspektiv,” siger Tove Søgaard.

KH’s landsleder siden juni

Tove Søgaard blev ansat som landsleder i Kristelig Handicapforening 1. juni 2016. Hun kom fra en stilling som centerleder for Pleje og Omsorg i Holstebro Kommune.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tove Søgaard bor i Vildbjerg på Møltrup Optagelseshjem, hvor hendes mand, Karl Johan Søgaard, er ansat. Hun har tre børn på mellem 19 og 27 år.

”Jeg lever et godt og indholdsrigt liv, hvor troen på Gud er fundamentet. Jeg er beriget med en dejlig familie og et godt netværk. Jeg er aktiv i den lokale menighed, menighedsrådet og Indre Mission og har fornøjelsen af at synge i kor.

De seneste to år har jeg også været med i Agapes bestyrelse. Jeg holder af at rejse, men nyder også vores fritidshus ved Limfjorden. Frisk luft, en god bog og socialt samvær værdsætter jeg højt,” sagde Tove Søgaard, da hun blev ansat som KH’s landsleder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:’KH’s bidrag og indsats er ønsket’

Thomas Bjerg Mikkelsen ser også bestyrelsesposten som en mulighed for, at KH kan få fingeren mere på pulsen i forhold til handicapområdet. Og så er det et skulderklap til foreningen.

– Valget af Tove Søgaard er et signal fra omverdenen om, at vores bidrag og indsats er ønsket. Tove Søgaard har stor leder-erfaring fra kommunalt regi og vil være i stand til at gøre en betydelig forskel, siger formanden.
Samtidig glæder Thomas Bjerg Mikkelsen sig over, at Kristelig Handicapforening nu kan formidle sine værdier og arbejde også i LEVs bestyrelse.

Det handler bl.a. om at synliggøre Kristelig Handicapforenings bofællesskaber, som kombinerer et højt fagligt niveau med hjemlig varme og omsorg.

LEV

LEV er en privat landsdækkende forening for mennesker med udviklingshæmning, pårørende og andre interesserede – dannet i 1952. Foreningen har ca.10.000 medlemmer og andre interesserede. LEV har Hendes Majestæt Dronning Margrethe II som protektor. LEV er organisatorisk opbygget af et antal kommunekredse og et antal tilknyttede landsdækkede foreninger, der arbejder for udviklingshæmmede og deres pårørende.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kristelig Handicapforening

Kristelig Handicapforening er en evangelisk luthersk forening, som har tre formål:
– at fremme forkyndelsen af det kristne budskab blandt handicappede og deres pårørende,
– at fremme oprettelse af kristne bofællesskaber for handicappede og varetage disses interesser og
– at varetage de handicappedes sag generelt til bedste for de handicappede og deres familier.