Mission på det synkende Titanic

Af Daniel Martin Lanting
Af Daniel Martin Lanting

Så har jeg været med til endnu en vellykket missionskonference på Luthersk Missions Højskole.

Mission 16 startede fredag den 18. november med den fantastiske beretning om præsten John Harper, der, som den første, begyndte at evangelisere, da det mægtige skib Titanic var ved at gå under.

Det gjorde John Harper, fordi han både forstod, at døden var uundgåelig – og at Jesus er verdens frelser, som alle har brug for at høre om.
Beretningen var et stærkt kald til mission, som også stod i god tråd med Mission 16’s tema, nemlig ”Ohøj”, der handlede om, hvordan vi alle er i samme båd, og at det er en livsnødvendighed at kende Jesus.

Med ”Ohøj” som tema, var rekvisitterne særdeles søstærke, og der var mange ”vand”-vittige sjove jokes, der bragte en bølge af latter. Mission 16 gjorde det rigtig godt igen i år, med gode taler, seminarer, stande, og fællesskab til glæde for de ca. 400 deltagere på lejren.

Som noget nyt havde de også inviteret Cassels Morell, som er præst i Irland og ansat i IFES (International Fellowship of Evangelical Students). Han holdt en prækonference om lederskab og et seminar om hverdags-evangelisation, hvilket var fremragende, og et dejligt frisk pust imellem i de gode taler, der ellers var. Det var virkelig godt at være med på lejr denne weekend. Vi kunne bede for LM’s mission i udlandet og fik en masse information om det missionsarbejde, LM driver i øjeblikket.

Ind imellem sad jeg med en fornemmelse af, at nogen af talerne ikke var relevante til en missionskonference, fordi kaldet til mission lå lidt for implicit eller indirekte i det, der blev sagt. Faktisk tror jeg, at jeg fik lige så stort kald og mod til at evangelisere på de 10 minutter, Cassels Morell havde på scenen, som i resten af weekenden tilsammen.

Men alt taget i betragtning, var det alligevel en fantastisk weekend, med rig mulighed for at få en masse information om LM’s arbejde og muligheden for at bede og snakke med en hel masse mennesker.