Melankolsk klang og englesang

s22_poetsandsaintsJeg har fulgt “All Sons and Daughters” i nogle år efterhånden, da jeg var så heldig at anmelde deres seneste album. Jeg var meget begejstret for deres første fulde album, og dette album lever også op til forventningerne.

Stilen er lagt fra starten. Det er ”sing-and-songwriter”-stilen med et twist af folk. Sådan har det altid været. Duoen, som består af Leslie Jordan og David Leonard, er vokset op i hjertet af Tennessee og leder lovsang i Journey Church, som ligger cirka 20 km fra Nashvilles centrum. Nashville betragtes som folk- og countrysangens fødested.

De er meget optaget af at lave autentisk og rå lovsang, hvilket gør, at deres musikalske stil ikke er kompliceret, men simpel og smuk. Særligt får vokalen meget rum og går klart igennem, hvilket er drivkraften for dem. Deres vokalharmoni er eminent, og det er fundamentet for deres sange.

Det er nemt at bruge til stille stunder og baggrundsmusik, da det ikke er baggrundsstøj, men noget, som er nemt at være i. Meget tydeligt at det er lovsang, de laver og skriver, og ikke kun ”kristen musik”. Det er et sammenhængende album, men de har desværre ikke en hitsang på albummet. På deres forrige album (som hed ”All Sons and Daughters”) var fx ”Great are you Lord” og ”Christ be all around me” numre, man kunne vende tilbage til. Det er der ikke her, men til gengæld er der en klar helhed.

Albummets svaghed er desværre, at i de fleste sange er versene meget lange, teksttunge, og teksten bliver sunget ret hurtigt, selvom tempoet i sangene er meget hvilende. Det kan skabe lidt en ubalance og er svært at følge med i, selvom omkvædene er enkle og gentagende. Det er dog et lille minus på en ellers stor plusside.
Filip Simonsen