Nyt spil skal skabe samtaler om vigtige livsspørgsmål

Kirkefondets nye spil ”Om at være menneske” er udviklet for at skabe samtaler  om vigtige livsspørgsmål, herunder også tro.
Kirkefondets nye spil ”Om at være menneske” er udviklet for at skabe samtaler
om vigtige livsspørgsmål, herunder også tro.

Kirkefondets nye spil ”Om at være menneske” er udviklet for at skabe samtaler om vigtige livsspørgsmål, herunder også tro.

Spillet består af en terning og 108 spørgsmål fordelt på 6 kategorier af kort: Tro, Håb, Kærlighed, Fødsel, Liv og Død.

Spillet er udviklet af Lise Damkjær, der er civilingeniør, coach og proceskonsulent og medlem af menighedsrådet ved Valby Søndre Sogn i København. Lise har afprøvet spillet i mange forskellige grupper og sammenhænge med positiv respons.

Spillet spilles i grupper med 2-5 personer. Man spiller typisk 1½-2 timer eller mere afhængig af, hvor dyb snakken skal være.
Hver deltager formulerer en udfordring, man gerne vil undersøge i spillet, og så reflekterer man over den gennem spillet.

Udfordringen kunne fx være: Hvordan kan jeg være den forælder, jeg gerne vil være? Hvordan løser jeg en konkret konflikt, jeg er i? Hvad er det egentlig, jeg vil? Hvordan kan jeg føle Guds nærvær? skriver Kirkefondet i deres beskrivelse af spillet.

Kan bruges til lidt af hvert

Spillet kan anvendes i både kirkelige og ikke kirkelige sammenhænge. Kirker kan bruge spillet til at åbne spilleaftener, samtaleforløb i mindre grupper, til konfirmander og konfirmandforældre, i menighedsrådet, som gave til brudepar og i andre sammenhænge med behov for gode samtaler om store spørgsmål.

Derudover håber Kirkefondet også, at spillet kan bruges sammen med partneren, med venner/veninder, til facilitering af eksistentielle samtaler på arbejdspladsen og som individuel refleksion.