Udenrigsministre roste Mission Øst

Mission Øst er med til at gøre dansk udviklingsbistand mere effektiv, sagde udenrigsminister Kristian Jensen (V).
Mission Øst er med til at gøre dansk udviklingsbistand mere effektiv, sagde udenrigsminister Kristian Jensen (V).

Både Kristian Jensen (V) og Per Stig Møller (K) hyldede hjælpeorganisationen ved jubilæet d. 18. nov.

To udenrigsministre – en nuværende og en forhenværende – hyldede sidste fredag Mission Øst som en værdsat og effektiv samarbejdspartner ved organisationens 25-års jubilæumsreception i København. De erklærede samstemmende, at det er guld værd for danske myndigheder at samarbejde med private hjælpeorganisationer, skriver Avisen.dk

Foruden udenrigsminister Kristian Jensen (V) var også hans forgænger Per Stig Møller (K) blandt de omkring 400 deltagere ved Mission Østs 25 års jubilæum. Også ambassadører, journalister, præster og repræsentanter for andre hjælpeorganisationer og samarbejdspartnere var mødt op for at lykønske nødhjælpsorganisationen.

Rivende udvikling

– I har gennemgået en rivende udvikling fra den ydmyge start i en garage i Birkerød til i dag, hvor I er en anerkendt hjælpeorganisation, der yder humanitær hjælp over hele verden, sagde udenrigsministeren i en videohilsen. Han fortsatte:
– Danida har haft et godt og tæt partnerskab med Mission Øst rigtig mange steder rundt omkring i verden. Mission Øst er med til at gøre dansk udviklingsbistand mere effektiv, end vi kunne alene.

Stabilitet i glemte lande

Tidligere udenrigsminister Per Stig Møller roste Mission Øst som en hjælpeorganisation med mange kompetencer.
– Det er betydningsfuldt at have en hjælpeorganisation som Mission Øst, som både kan være der i fredelige tider, hvor der skal bygges stille og roligt op, og som også kan komme, når der lige pludselig er brug for nødhjælp, det være sig ved naturkatastrofer eller krig, sagde Per Stig Møller.
Han tilføjede, at Mission Øst er engageret i lande, der risikerer at blive ramt af borgerkrige, som fx Armenien og Tadsjikistan. For at undgå det, er det meget vigtigt at sikre en stabil udvikling i disse lande, fastslog han.

På ubehagelige steder

Per Stig Møller takkede Mission Øst for indsatsen i områder, hvor det kan være ”hamrende ubehageligt!” at befinde sig.
– Der skal god fysik og råstyrke til. Og det har medarbejderne i hjælpeorganisationer som Mission Øst, sagde han.
Også Armeniens ambassadør Hrachya Aghajanyan, lederen af Mission Østs samarbejdspartner Bridge of Hope i Armenien, Susanna Tadevosyan, og Madhab Raj Neupane fra den nepalesiske partnerorganisation KIRDARC deltog i receptionen.