Herning: Mission Julepakke vil forkæle 400 familier

Aabenkirke holder tre ’uddelingsfester’ med hygge, underholdning og juleevangeliet.
Aabenkirke holder tre ’uddelingsfester’ med hygge, underholdning og juleevangeliet.

I 2010 uddelte Aabenkirke 100 julepakker. I år er det målet, at 400 familier skal have hjælp.

– Mange bekymrer sig om deres økonomi i julen. Ikke alle har råd og overskud til at huske, at julen i virkeligheden handler om at fejre hinanden, og at netop i julen blev vores frelser født, siger Oli Schultz, der er en af initiativtagerne til Aabenkirkes julepakker.

Mission Julehjælp startede i 2010, hvor man uddelte 100 pakker til lige så mange familier. I år vil man uddele 400 pakker i Herning og omegn.

Alt til en dansk jul

Arbejdsgruppen bag julehjælpen får hjælp af 70-100 frivillige og støttes af en række sponsorer. Oli Schultz forventer, at støttebeløbet i løbet af november kan nå over de ca. 120.000 kr., som blev samlet ind sidste år. Projektet får også en del kolonialvarer foræret.

I en julepakke er der flæskesteg eller and, grødris, rødkål, nødder, slik, lys, servietter og i det hele taget alt det, der hører med til en dansk jul. Man kan ansøge om en julepakke indtil 30. november.

– Vi har et tæt samarbejde med Kommunens Børne- og Ungeforvaltning. De fortæller os – uden af opgive navnene – om de familier, de har med at gøre. De oplyser fx., at der er en familie med børn i den eller den alder, så vi kan sammensætte pakkerne efter det.

Uddelings-fester

– Vi ønsker at gøre en forskel, så vi alle kan fejre julen sammen, uanset hvordan vores liv ser ud. For os handler det ikke om at give eller få, men om at dele, forklarer Oli Schultz.

Det hele kulminerer med tre uddelings-fester i løbet af december. Her bliver der hygge og underholdning, og juleevangeliet formidles på en både højtidelig og humoristisk måde.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi holder også Familiecafé hver 3. torsdag. Her kommer flere af de familier, vi har fået kontakt med i forbindelse med julepakkerne, slutter Oli Schultz.

Mission Julepakke samarbejder bl.a. med Herning Kommune, Børne- og Familiecentret, Varmestuen Hjørnestenen og elever fra Herning Gymnasium.