10 Bud til nye menighedsrådsmedlemmer

Et godt samarbejde i menighedsrådet kan sikres med ti særlige bud eller gode råd, mener biskop Steen Skovsgaard. Det første bud opfordrer medlemmerne til at tale om troen på hvert eneste menighedsrådsmøde, så det hele ikke går op i mursten og økonomi.

Menighedsrådene skal tale om tro – ikke bare om økonomi, mener man i Lolland-Falster Stift.

”Hjertelig til lykke med jeres betroede hverv. Jeg håber, at I vil blive glade for arbejdet, og at samarbejdet i menighedsrådet må blive godt og positivt”. Sådan indleder biskop Steen Skovsgaard sin hilsen til de nyvalgte menighedsrådsmedlemmer.

Steen Skovsgaard har samlet ti bud eller gode råd til menighedsrådenene på et postkort.

Kirkens liv og vækst

– Et vellykket samarbejde kommer aldrig af sig selv. Det er noget, der skal arbejdes for. Det kræver vilje, lydhørhed, gensidig tillid og overbærenhed. Man skal kunne tåle modsigelse og finde sig i ikke altid at have ret.

Og man skal kunne glæde sig over indbyrdes forskelle, samtidig med at man skal være enige om det væsentlige: Kirkens liv og vækst, understreger biskoppen.

Lolland-Falsters Stift har sendt de ti bud til alle sine præster og menighedsråd.

Andre kan bestille postkortet via webshoppen på stiftets hjemmeside. Det koster et forsendelsesgebyr på 25,- kr.