Fremfor alt – efterlign Jesus

Debatindlæg af Neil Hardy, Aastrupvej 20-1, Haderslev:

Der er for nylig kommet flere artikler i Udfordringen med, mildest talt, overraskende detaljer om det amerikanske valg. For eksempel Henri Nissens artikel fra 27.11.16, hvor han nævner Hillary Clintons lyssky forretninger, forbindelse til 46 personers død og besøg hos en heks. Jeg vil ikke forsvare Hillarys egnethed som kandidat eller klandre Henri, men jeg kommer med en opmuntring til os alle sammen til at bruge vores sunde fornuft og ikke at blive narret eller vildledt.

Det amerikanske samfund er utrolig partisk, og mange millioner af dollars bliver brugt på at sværte modstandere til. Republikanske vælgere i særdeleshed er meget modtagelige overfor løgnehistorier og konspirationsteorier. Fra vores ståsted er det klart, at denne opførsel er en synd, og at det er forkert, når amerikanske kristne hopper med på vognen.
Hvad angår Hillary, må vi huske at hun aldrig er blevet sigtet for noget, endsige har fået en dom, til trods for talrige fjendtligt indstillede undersøgelser. Det er umuligt at tro på drabshistorierne – at politiet aldrig har fundet noget, og ingen nogensinde har sladret. Og heksehistorien, den med ”spiritual cooking”, er falsk (se www.snopes.com for dokumentation). Det er en del af de ”falske nyheder”, vi er begyndt at høre om, hvor folk tjener penge ved at konstruere historier, som andre folk vil klikke sig ind på.
Lad os ikke efterabe de værste træk af det amerikanske system, men passe på hvad vi læser og godtager. Vi kan, for eksempel, tage vores nyheder fra mere end én kilde, slå op i de oprindelige dokumenter fremfor at stole på andres fortolkninger, og holde os fra nyhedssider, som baserer sig på fjendebilleder, frygt eller bagvaskelse.

Fremfor alt: lad os efterligne Jesus, som lærte os at behandle andre som vi selv ønsker at blive behandlet, at gøre godt mod vores fjender, og at ikke fordømme andre.
I en valgsituation skal vi ikke forvilde os ind i hverken fjendebilleder eller heltebilleder. Vi skal vi være så vise og ansvarlige som muligt, ære vores ledere, men holde fast ved Jesus og hans formål og metoder.