”Stalden” i Betlehem?

Debatindlæg af Jens Peter Lauge Giversen, Nørager 1 B st. th., 6400 Sønderborg:

“Hvilken stald i Betlehem” står der som overskrift på Udfordringens forside d. 18. december. Og derefter tekst og billeder s. 12-13.
Et meget relevant spørgsmål, eftersom der ikke står et eneste ord om en stald i de to juleevangelier i h.h.v. Matt. kap. 2 og Lukas kap. 2. – Der står “krybbe” / “krybben” i Lukas 2:12 og 16. Men intet om nogen stald.

Fakta er, at der i de fleste af datidens huse – og næsten til nutiden – ikke var møbleret. De allerfleste sov på gulvet. Ikke den allerbedste soveplads til et lille barn i dagtimerne. En flytbar krybbe er bedre, hvor der er en sådan mulighed. MANGE børn i Mellemøsten har sovet i en krybbe noget af tiden.
Der er altså slet ingen grund til rakke ned på og kritisere den mellemøstlige gæstfrihed.