Gospel tænder lys for Mosuls fordrevne

Gospelkoret Corallerne synger og samler ind til fordrevne i Irak
Gospelkoret Corallerne synger og samler ind til fordrevne i Irak

Gospelkoret Corallerne synger og samler ind til fordrevne i Irak ved stor julekoncert i Hillerød fredag den 16. december kl. 19. Overskuddet skal bl.a. hjælpe dem, der lige nu flygter fra Islamisk Stat i Mosul.

Hvordan kan underholdning spille sammen med nødhjælp?
Jo, ved at kombinere kvalitetsmusik med konkret hjælp til den tusindvis af mennesker, der må flygte fra hus og hjem fra krigens rædsler i Syriens naboland Irak.
Derfor inviterer tv-kendte Claes Wegener og gospelkoret Corallerne til en storstilet julekoncert fredag den 16. december kl. 19 i Frikirken Hillerød, Slangerupgade 56 i Hillerød. Frikirken er medarrangør.

Maj-Britt Søndergaard er formand i Corallerne og har taget initiativ til støttekoncerten ”Gospel for Irak”.
Koncertens overskud går bl.a. til de familier, der lige nu må flygte fra krigshandlingerne, mens irakiske sikkerhedsstyrker befrier storbyen Mosul fra Islamisk Stat. Pengene sendes direkte til den danske hjælpeorganisation Mission Øst, som tager imod de fordrevne med tæpper, liggeunderlag, inddækning, kogegrej og hygiejneudstyr.

– Koncerten er en ren win-win. Korene elsker at synge, publikum får underholdning i særklasse og samtidig kan alle støtte en god sag, siger Maj-Britt Søndergaard og tilføjer:
– Det har altid været en hjertesag for Corallerne at gøre en forskel for mennesker. Derfor synger vi for kræftramte, for indsatte i fængsler og for asylansøgere ved Center Sandholm. Og derfor glæder vi os rigtig meget til at synge i Hillerød til gavn for de mange flygtninge i Irak.

Gospelsange er ikke letkøbt livsglæde, men en beskrivelse af virkeligheden tilsat det håb, som kristendommen giver.
– Man udfordres virkelig, når man synger gospel – men på den gode måde. Vi er altid fyldt med energi, efter vi har sunget sammen, siger sanger Julie Lindenborg.

Publikum inviteres til at synge med og blive en del af et kæmpestort trestemmigt julegospelkor for en aften.