Næstformand smidt ud af Nye Borgerlige efter kritik af kristne

Grove indlæg på Facebook kostede næstformanden i Jammerbugt og Brønderslev kommuner posten.

Hovedbestyrelsen i Nye Borgerlige har ekskluderet Niels Vestergaard Thomsen fra Gjøl, fordi han flere gange har skrevet på Facebook, at kristne er dumme og intolerante.

– Hovedbestyrelsen har ekskluderet Niels Vestergaard Thomsen. Vi kunne ikke leve med det, han havde skrevet på Facebook, siger næstformanden i partiets landsorganisation, Peter Seier Christensen, til NORDJYSKE.

Irriteret over KD-indlæg

Det var et debatindlæg af KD’s landsformand, Stig Grenov, der vakte den nu forhenværende næstformands vrede. Niels V. Thomsen skrev blandt andet, at hvis han kom i Folketinget, vil han arbejde for “en afkristning af dansk kultur,” og at kristendom står for “dumhed, snæversyn, fordomme og intolerance”.

Han skrev desuden, at “kristne er så hykleriske, de hylder livet og deres næste med deres selvindbildske ædle menneskesyn, men godhedens apostle er i virkeligheden så snæversynede, at de ikke kan tillade andre værdier, der kunne gøre deres medmennesker lykkelige”.

Gjorde kort proces

Indlæggene opfattes som uforenelige med partiets holdninger.
– Vi mener jo tværtimod, at kristendom er grundlaget for vores samfund. Samtidig bruger han en tone, som slet ikke harmonerer med, hvad vi ønsker, siger Peter Seier Christensen.

– Man må gerne have skrappe holdninger hos os. Men vi lægger megen vægt på at holde en ordentlig tone og ikke angribe andre, siger landsorganisationens næstformand.

Partiet har ikke nogen fast procedure for eksklusioner. Men i dette tilfælde mener man ikke, at der har været grundlag for en dialog med Niels V. Thomsen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi mener ikke, der her er så meget at diskutere. Så vi har ekskluderet ham og bagefter informeret ham om beslutningen, siger Peter Seier Christensen.

Nye Borgerlige har ca. 3000 medlemmer på landsplan. Ifølge næstformanden har partiet i det år, det har eksisteret, ekskluderet “under 10 medlemmer”.

Den tidligere næstformand har nu slettet sine kritiske Facebook-indlæg. Han har dog stadig en hyldest til det franske parti Front Nationals frontfigur, Marine le Pen på sin facebookside. “Marine, jeg elsker dig, simpelt hen,” hedder det på fransk.


Artiklen fortsætter efter annoncen: