Pinsekirkens julemand samler varer til ’Kontant Kærlighed’

Metroexpress har skrevet om pensionisten, der samler varer ind til kontanthjælpsmodtagere.

René Celinder står med sin indkøbsvogn uden for et supermarked. Vognen har et skilt med teksten: ”Ingen familier behøver at sulte. Støt de ramte kontanthjælpsmodtagere her.”

– Det er kærlighed, ren kærlighed – vi kalder det Kontant Kærlighed, forklarer pensionisten med julemandshatten.
Metroexpress har skrevet om evangelisten fra Pinsekirken på Worsaavej på Frederiksberg, der samler ind til de fattige. Han stiller sig fx foran en Rema 1000 og beder folk købe en ekstra vare, som de kan lægge i indkøbsvognen.

– Intet er for småt, forsikrer han og nævner en række dagligvarer fra ænder til toiletartikler.
René Celinder understreger, at han gør det i Herrens navn. Og oplyser, at både unge mennesker og ”Fru Jensen” gerne vil hjælpe til ved at smide en vare i vognen.

En form for julemand

– Jeg er jo en form for julemand, forklarer ophavsmanden til projekt ’Kontant Kærlighed’.
Det handler om at give kontanthjælpsmodtagere mad på bordet op til jul – men også efter jul. Projektet kører, indtil der kommer penge på bordet – jeg er i dialog med socialministeren, siger René Celinder.

Brug for varme hænder

Foreløbig indsamler projektet madvarer i København, Kalundborg og Ringsted. Og varerne bliver uddelt til værdigt trængende med rund hånd.

– Her skal man ikke tigge, man får det bare. Men der er brug for flere frivillige varme hænder, siger René Celinder, der gerne vil starte Kontant Kærlighed både i Jylland og på Fyn.

Og så er det starten på noget vækkelse i Danmark, mener Celinder, der henviser folk til kirken og taler om det glade budskab. Og om næstekærlighed.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Hjælp din næste. For det kunne være dig, der har brug for hjælpen næste gang, understreger han.