Ny højskolelærer drømmer om vækkelse

Michael Bak Nygaard skal undervise på Børkop Højskole fra januar.

Børkop Højskole har ansat teologistuderende Michael Bak Nygaard som timelærer fra 1. januar 2017.

Michael Bak Nygaard skal ud over samvær med eleverne undervise i valgfaget “Lederskab i Bibelen”. Sammen med undervisningen i ledelse på højskolens discipellinje skal valgfaget være med til at klæde eleverne på til en tjeneste som ledere i kirke og samfund.

Vækkelse i Danmark

– Min drøm er at se vækkelse i Danmark. Vi har sådan brug for det! Vækkelsen skaber Gud ene og alene, men han har gennem historien valgt at bruge mennesker som dig og mig.

Jeg tror, at noget af det vigtigste, vi kan gøre, er at være gode ledere i vores eget liv og for mennesker omkring os. Det er derfor, jeg brænder for at undervise i ledelse. Der er nogle fantastiske forbilleder i Bibelen. Disse er værd at komme ind under huden på, så vi kan lære af deres vandring med Gud, siger den nye timelærer.

Skolens lederuddannelse

Børkop Højskole har for nylig opdateret sin særlige udrustningslinje, 5+, så elever, der vælger denne gren kan fordybe sig i et praktisk projekt, der er udformet i samarbejde mellem højskolen og en kirkelig organisation.

Forstander Robert Bladt ønsker, at elever på højskolen må opleve en sammenhæng mellem dannelse i teori og praksis. “Hvis du vil vide, om du er leder, må du se efter, om der er nogen, som følger dig. De fleste kommer til at udøve ledelse fx som forældre eller i en vennegruppe. Nogle af os skal også gøre det i en mere formel lederrolle i samfundet, på arbejdspladsen eller i kirken. Uanset sammenhængen har vi et enormt ansvar for ikke at lede i en forkert retning.

Lederevner kan opøves. Men først og fremmest er det vigtigt at være rodfæstet i sunde, bibelske værdier, at have personlig integritet og at hvile i sin relation til Gud. Det er afgørende for at ens lederskab kommer til at føre til det gode.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En vej til denne rodfæstethed er at studere de bibelske forbilleder på ledelse. Derfor er jeg glad for, at højskolen har kunnet ansætte Michael til at undervise i lederskab i Bibelen. Michael er et godt supplement til vores øvrige undervisere.”

Fritidsforkynder i IMU

Michael er gift med Helene. De bor i Aarhus, hvor Michael læser teologi på Menighedsfakultetet. Han er ansat i Indre Missions Unge som fritidsforkynder.

Han siger om sig selv: “Jeg elsker at bruge tid med Jesus og brænder for at se mennesker træde ud i deres tro, hvor de begynder at tage sig selv og Gud seriøst.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ud over undervisningen skal Michael også tage del i samværet med eleverne gennem vagter og arrangementer. Særligt aftenvagterne føler han sig godt klædt på til, da han efter eget udsagn “nyder at være oppe om natten og en kold Coca Cola.”