16-årige Jackie skal synge ved præsidentindsættelsen

I 2010 imponerede Jackie Evancho dommerne i America’s Got Talent ved at synge ’Ave Maria’. Samme år sang hun for præsident Obama. Nu skal hun synge for hans efterfølger.

Talent-dommerne var begejstrede i 2010. Nu skal Jackie Evancho synge nationalsangen d. 20. januar.

Nyheden kom frem i december, da Jackie sang julesalmer sammen med tre tenorer – og gjorde reklame for sit seneste album ”Someday at Christmas”.

Jackie er vokset op i en katolsk familie i Pittsburgh i Pennsylvania. Hun har tre søskende og begyndte allerede at synge i de første skoleår. Da karrieren tog fart i 2010, måtte hun fortsætte sin skolegang online. Jackie interesserer sig også for violin, klaver, syning, svømning, bueskydning, ridning – og sine kæledyr.

Interessen for sang startede med musicalen The Phantom of the Opera. Da Jackie havde fået DVD’en, begyndte hun at synge med på sangene.
Forældrene havde ikke forestillet sig, at hun havde særlige evner, men hun kom med i et talentshow før sin 8-års fødselsdag. Da hun sluttede på andenpladsen, begyndte hun at tage sangundervisning og synge i kirker og på plejehjem i Pennsylvania. Hun startede også en YouTube-kanal og havde titelrollen i en skolemusical om Rødhætte.

Igen i 2009 deltog Jackie i et talentshow i Las Vegas – og igen blev hun nr. to. Samme år vandt hun Golden Ribby Award og sang bl.a. i komponisten Tim Janis’ show ”Celebrate America”. Det blev også til andre koncerter og TV-shows sammen med Janis, der havde set hende på YouTube.

Julen 2010 udgav Jackie bestseller-EP’en O Holy Night. Hun blev dermed den yngste debutterende top-10 kunstner i USAs historie og den yngste solist, der har fået platin i USA.

– Hun kan tage et klassisk stykke og gøre det venligt og tilgængeligt. Hendes stemme er så ren og naturlig, der er ingen fejl i den. Folk siger: ”Jeg kan høre, at hun er godt på vej” – men Nej! Det er der allerede, siger komponisten Tim Jannis.

Kendt med præsidenter

Jackie Evancho sang ved eventet National Christmas Tree i 2010, hvor hun mødte den Demokratiske præsident Obama. Nu skal hun så synge for den nye republikanske præsident. Det har allerede ført til en række hadmeldinger på de sociale medier.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Donald Trump bliver svoret ind på trappen foran Capitol-bygningen med den amerikanske kongres. Her skal Trump sige præsident-eden og sværge troskab mod den amerikanske forfatning. Dermed påtager han sig ansvaret og pligten som USA’s næste præsident.

Ved indsættelsen skal Jackie synge sammen med den italienske tenor Andrea Boccelli – og hun skal synge USAs nationalsang ’The Star-Spangled Banner.’