90.000 dræbt i 2016: Hvert 6. minut blev en ny kristen martyr

Sidste år blev verdens kristne forfulgt markant værre end nogensinde før – og det skete for 3. år i træk.

Når Åbne Døres verdensrangliste for 2017 bliver offentliggjort den 11. januar, vil Nordkorea for 15. gang stå øverst på listen over lande, hvor kristne forfølges mest.

– Selv om der er frygtelig forfølgelse i lande som Irak, Syrien og Somalia, er der intet land, hvor restriktioner, vold eller direkte forfølgelse af kristne kan sammenlignes med det, der foregår i Nordkorea, siger Emily Fuentes fra Open Doors Int.

Ifølge The International Business Times blev næsten 90.000 kristne dræbt for deres tro i løbet af 2016. Det svarer til, at en kristen blev dræbt hvert 6. minut. Samtidig bliver millioner af kristne verden over hindret i at praktisere deres tro.