Seks religiøse ledere skal medvirke ved Trumps indsættelse

Franklin Graham.

En katolik, en rabbiner, en afro-amerikansk præst, en latino-præst og to kendte evangelister skal holde oplæg og bøn ved indsættelsen af USA’s nye præsident den 20. januar.

Under præsidentindsættelsen vil hver af de seks religiøse ledere læse tekster og bede en bøn. De repræsenterer hver sin religiøse gruppe: Timothy Dolan er katolik, Marvin Hier er jødisk rabbiner, Wayne T. Jackson er talsmand for kristne af afro-amerikansk oprindelse, Samuel Rodriguez er leder for The National Hispanic Christian Leadership Conference, Franklin Graham er verdensberømt som evangelist og leder af den humanitære organisation Samaritan’s Purse, og Paula White er tv-prædikant. Hun har allerede bedt for Trump flere gange under valgkampen.

Valget af ledere fra forskellige religioner og kirker skal understrege ”den vigtige rolle, religionen spiller i vore multikulturelle, pulserende nation”, udtalte Tom Barrack, der er formand for indsættelseskomiteen til ChristianNews.net.

Af de seks ledere var især Paula White og Franklin Graham aktive under valgkampen, der førte til Trumps sejr. ”De to har legemliggjort Trumps forening af de to tvillinge-ideologier hhv. kristen nationalisme og kapitalistisk kristendom”, sagde historieprofessor Kevin Kruse fra Princeton University til Christianity Today.

Franklin Graham kalder det et privilegium at være med ved præsidentindsættelsen.
– Jeg er meget taknemlig for, at bøn og læsning af Guds hellige Ord vil være med som en del af denne vigtige ceremoni, der bliver set at hele verden. Vi har brug for Guds velsignelse og nåde for dette land og vores nye præsident, Donald. J. Trump. Jeg beder for det – vil du også gøre det? opfordrer Franklin Graham.