Ærkebiskop vil redde kristen iraker

Ærkebiskoppen af Canterbury har skrevet til den britiske indenrigsminister for at hindre hjemsendelsen af en kristen asylansøger.

Ærkebiskoppen og hans rådgiver mener, at manden vil være en gave til det britiske samfund, og de anbefaler på det kraftigste, at han får asyl.
Asylsøgeren er medlem af den syrisk-ortodokse kirke. Han flygtede fra sit hjem i Mosul, da Islamisk Stat besatte byen i 2014. Herefter levede han sammen med sin familie i kælderen under en kirke, indtil han året efter kom til England på et studentervisum. Men hans ansøgning om asyl blev afvist. Det samme gentog sig ved de efterfølgende appelsager.
Dommeren i sagen har vurderet, at manden vil være i sikkerhed i hjemlandet. Andre mener, at det ikke vil være sikkert for ham at vende hjem, hvor familien stadig bor i kirkens kælder.
– Jeg føler mig tryg i Storbritannien. Jeg kan ikke vende tilbage til Kurdistan, det er en anden regering, og det er ikke vores land. De behandler os ikke som deres egne. Det er også et andet sprog, fortalte manden til avisen The Guardian.