Bedehus.dk vil minde ’uvidende’ i UNESCO om jødernes historie

– Vi vil oplyse de ”uvidende”, siger Bent Christiansen.

UNESCO kender åbenbart ikke historien. FNs kultur-organisation har som bekendt for nylig vedtaget en resolution, som siger, at jøderne ingen historisk forbindelse har til Palæstina/Israel.

– Der er selvfølgelig tale om en politisk beslutning, som skyldes, at de arabiske og muslimske lande dominerer i UNESCO. Men alligevel er det rystende, at en FN-organisation kan være så ”uvidende”, mener forhenværende højskoleforstander Bent Christiansen, som nu er koordinator for Bedehus Danmark.

Forbederne i Bedehus Danmark er meget optaget af at bede for ”Jerusalems fred”, og man tager den voksende anti-semitisme alvorligt. Derfor vil man også helt konkret gøre noget ved den samling, der foregår i uge 5 på Kolding Internationale Højskole.

– I forbindelse med UNESCO’s fornægtelse af det jødiske folks historie vil vi sende bibler til ”oplysning” for de ”uvidende” i FN regi og i den politiske verden omkring jødernes mange tusinde års tilhørsforhold til landet, fortæller Bent Christiansen.
– Vi sender så biblerne til de respektive landes UNESCO-repræsentanter og evt. til politikere og andre.

Israel er historisk jødernes land

Alle Gamle Testamentes bøger – og mange andre historiske kilder – fortæller om jødernes tilknytning til det nuværende Israel, siden Josua indtog landet mellem ca. 1550-1300 f.Kr. Og allerede omkring år 2000 f. Kr. var Abraham og hans slægt indvandret i Kanaans land (Israel), hvorfra de emigrerede til Egypten i 400 år, hvor de endte som slaver.

Derfor er det meget uhistorisk at påstå, at jøderne ikke skulle have nogen tilknytning til det land, hvor staten Israel i 1948 igen blev oprettet – efter at de fleste jøder i ca. 1875 år havde levet i udlændighed i andre lande, fordi romerne i år 70 nedkæmpede en opstand, og folket måtte flygte. Men en rest af det jødiske folk blev boende i ”det hellige land”, som senere blev erobret af muslimske og kristne hære.