Dansk debattør rystet over EU- påstand om russisk propaganda

Anders Samuelsen var enig med EUs taskforce.

Udfordringen klummeskriver, Iben Thranholm er rystet over, at et EU-kontor har stemplet hendes artikel i et russisk netmedie som russisk propaganda.

Og hun er endnu mere rystet over, at udenrigsminister Samuelsen i Folketingets spørgetid bakkede op om EUs taskforces stempling.
Det var Marie Krarup fra Dansk Folkeparti, der ville vide, hvad udenrigsminister Anders Samuelsens holdning var til, at Iben Thranholms debatindlæg i mediet Russia Insider var blevet kategoriseret som russisk misinformation af en EU-taskforce.

”Jeg er enig i taskforcens vurdering af, at det udgør et typisk eksempel på Kremls narrativ om Vestens moralske kollaps”, lød det fra udenrigsministeren i Folketinget.

Omvendt sovjettilstand

Iben Thranholm mener, at det er et tydeligt eksempel på, at magthaverne udfører censur, når EU-taskforcen East Stratcom markerer hendes debatindlæg som russisk misinformation.

– Jeg synes det er virkelig, virkelig tankevækkende det her. Har du en holdning, som går magthaverne imod, så bliver du opført på en liste. Det er totalitært og sovjettilstande med omvendt fortegn, siger hun.

Marie Krarup ville vide, hvad udenrigsministeren mente.
Ikke falske nyheder

EU-taskforcen East Stratcom blev oprettet i 2015 for at overvåge information i offentligheden, der kan karakteriseres som misinformation – fake news – som støtter op om russiske interesser.

Taskforcen udgiver nyhedsbrevet Disinformation Review med eksempler på artikler, som vurderes at være misinformation. Taskforcens holdninger afspejler dog ikke en officiel EU-holdning.

Men Iben Thranholm påpeger, at hendes debatindlæg i hvert fald ikke kan kategoriseres som ”fake news”, da det ikke er båret af fakta, men af holdninger.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg siger jo ikke noget i det indlæg, som er faktuelt forkert. Jeg har bare en holdning, som går magthaverne imod, siger hun.

I indlægget i Russian Insider argumenterer Iben Thranholm for, at Vestens ledere er i færd med at nedbryde det kristne Europa ved at udøve en form for misforstået kristen næstekærlighed overfor flygtninge/indvandrere ved at lade dem rejse ind i landet på trods af reglerne – som det skete, da flygtninge gik over den danske grænse for at komme til Sverige.