Egypten: Præsidenten vil genopbygge kirker efter bombeangreb

Bombeangrebet mod den koptiske St. Marks Cathedral i Kairo i december 2016 har kostet 28 kristne livet. Nu er fire ud af fem formodede gerningsmænd blevet arresteret.

Islamisk Stat har taget skylden for angrebet, men den egyptiske regering antyder, at det nu forbudte Muslimske Broderskab står bag. Broderskabet har dog fordømt angrebet og beskylder i stedet al-Sisis regering for ikke at beskytte kirken, skriver Reuters.

Præsident Abdel Fattah al-Sisi, der deltog i begravelserne af de kristne, var også til stede ved juleaftensgudstjenesten i den koptiske kirke.

Han lovede i 2016, at han vil genopbygge de kirker, der blev ødelagt eller beskadiget under urolighederne i august 2013.

Han har også lovet at støtte det, der skal blive landets største kirke med 100.000 egyptiske pund (5,400 $). Byggeriet af denne kirke falder sammen med bygningen af Egyptens hidtil største moske. Den nye storkirke skal ligge i udkanten af Kairo og forventes at stå klar i 2018.