Ny ’Imam-lov’ kan true de britiske søndagsskoler

– Ingen terrorist er blevet radikaliseret i søndagsskolerne, siger Simon Calvert fra The Christian Institute.

En anti-radikaliseringslov rammer blandt andet kristent børnearbejde i Storbritannien.

Den britiske regering vil gennemtvinge registrering og inspektion af søndagsskoler og andre arrangementer uden for skolerne.

Den nye anti-radikaliseringsplan har nu fået 18.000 protester, oplyser Lord Nash, som er statssekretær for skolerne i Storbritannien. Regeringen er fast besluttet på at regulere dette område. Men man må bare gå varsomt, for mange af disse organisationer er små, de er kun åbne i få timer hver uge, og medarbejderne er frivillige, tilføjer Lord Nash.

Ofsted-inspektører

Kontrollen med arrangementer uden for skoletiden varetages af ”Ofsted-inspektører” (Ofsted står for Office for Standards in Education, der blev oprettet i 1992)
Hvis Ofsted-kontrollen evaluerer en skole, kan det resultere i enten en godkendelse, en vurdering af, at den har ”seriøse svagheder” eller en regulær dumpekarakter. Hvis en skole dumper, kan den blive afkrævet en ny handlingsplan og vil efterfølgende få nye besøg af inspektørerne.

Kontrol med mange fritidsaktiviteter

Den nye plan gør det muligt for Ofsted-inspektørerne at undersøge enhver sammenhæng, hvor der foregår undervisning af børn i over 6 timer om ugen.
Dermed er både søndagsskoler og sekulære aktiviteter som fx musikskoler inkluderet i inspektionsplanerne.
Men kristne ledere i Storbritannien er bekymrede for, om regeringen dermed får for stor kontrol med det, der bliver undervist om i søndagsskolerne.

Ingen kristne terrorister

– Det er meget anstødeligt, hvis Ofsted får noget at sige, når det gælder undervisningen i kirkerne, udtaler Simon Calvert, der er talsmand for The Christian Institute.

Hvorfor i alverden skal man vælge at ramme kirkernes ungdomsgrupper i forsøget på at hindre terror? Jeg mener: ingen af bombemændene bag angrebet den 7. juli er blevet radikaliseret i søndagsskolerne. Det er en farlig afvigelse fra terrorbekæmpelsen at se på, hvad der sker i søndagsskolerne, tilføjer han.

Men tidligere premierminister David Cameron fastholder retten til at lukke visse religiøse undervisningstilbud.
– Hvis du underviser i intolerance, vil vi lukke din skole, advarede David Cameron, da han bekendtgjorde den nye plan.


Artiklen fortsætter efter annoncen: