400 besøgte kristne stande på Krop-Sind-Ånd messe

I weekenden var der Krop-Sind-Ånd-helsemesse i Brøndby Hallen, og der var stort rykind hos de kristne stande.

Det var første gang den københavnske helsemesse foregik i Brøndby Hallen.
– Der kom 1.200 færre gæster end sidste år. Men stort set alle udstillere oplevede, at de havde mere at lave end normalt, og at de fik bedre kontakt med gæsterne, end de plejer at gøre. Og det gjaldt også for de kristne stande, fortæller Ole Skjerbæk Madsen, som er missionspræst i I Mesterens Lys og Areopagos.

Tog imod Jesus som frelser

På Folkekirkens stand fortalte sognepræst Niels Underbjerg, at de havde fået bedre plads og dermed rum for flere samtaler.
– Mange ville diskutere betydningen af forskellige bibelvers, og vi oplevede det som meget meningsfyldt at være med på messen. Vi vil gerne være med igen næste år, sagde han.

På Aglows stand var man overvældet over den enorme længsel hos gæsterne:
– Folk kom helt af sig selv og var så taknemlige over at få forbøn. Der var flere til forbøn end sidste år. Der var blandt andet en kvinde, som havde været på et kursus for nogle år siden, hvor hun stiftede bekendtskab med en meditationspraksis, som hun siden arbejdede videre med. Nu var hun blevet fyldt af uro og pres. Men da hun kom til forbøn, tog hun imod Jesus som sin frelser, fortæller Britta Sundgaard.

Forbøn og samtaler

Også på Areopagos’ og I Mesterens Lys’ stand var der meget travlt. I løbet af weekenden bad de med knap 400 og havde 75 længere samtaler.
– På et tidspunkt kom en stor fyr med mange tatoveringer til forbøn hos os. Hans kæreste havde været til forbøn hos os sidste år. Nu lå hun syg derhjemme. Hun havde gjort brug af nogle åndelige praksisser, som hun først havde oplevet som gode, men som nu havde givet hende uro indvendigt. Han bad mig om at tale med hende på mobilen.
Jeg snakkede så med hende i telefonen, og vi fik en god snak om, at det ville være bedst at lægge de religiøse praksisser til side, når de gav hende den uro. Hun blev siden rask og kom ind på messen om søndagen, hvor jeg talte med hende igen,” fortæller Ole S. Madsen.

Dybt rørt over forbøn

– I det hele taget var det bare en rigtig dejlig weekend. Folk blev dybt bevægede over at blive bedt for. Der var også en kvinde, som vi bad for, som sagde ’Jeg kan slet ikke finde ord. Det har rørt mig dybt indeni. Jeg har bare lyst til at blive siddende!’ Den slags oplevelser havde vi mange af. Det er så meningsgivende at være med på messerne, at vi ganske simpelt er nødt til at komme tilbage igen, slutter Ole Skjerbæk Madsen.