Abortlovens ’Jane Roe’ er død – som kristen og Pro-Life

– Det var mit livs største fejltagelse at medvirke til at indføre loven om fri abort, sagde Norma McCorvey alias retssagens Jane Roe.

Norma McCorvey, der som Ms. Jane Roe i retssagen ”Roe versus Wade” lagde navn til USAs abortlov, er død i Texas den 18. februar, 69 år gammel. Hun brugte de sidste mange år på at kæmpe mod den lov, hun selv havde medvirket til at få gennemført i 1973.

Norma McCorvey fortæller, at en feministisk advokat i sin tid lokkede hende til at opdigte en voldtægt for at få gennemført loven om fri abort. I virkeligheden fik hun aldrig selv en abort, men fødte tre børn, hvoraf det tredje blev bortadopteret. Hun betegner hele retssagen som sit livs største fejltagelse og viede sit liv til at bekæmpe abortloven, efter at hun selv blev troende kristen.
Christian Post citerer hende for 10 stærke Pro-Life udsagn. Hun har i tidens løb bl.a. advaret folk mod at stemme på Obama med den begrundelse, at ”han dræber babyer”. Hun har også talt om, hvordan abortindustrien umenneskeliggør alle parter:
”Abortindustrien er umenneskeliggørende i sit væsen. En kvinde må lade sit hjerte og sin sjæl dø eller blive følelsesløs for at blive i den branche. Klinikmedarbejderne lider, kvinderne lider – og babyerne dør”, udtalte Norma McCorvey i 2000.