Dannebrog bliver i Folketinget

I efteråret fik Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, massiv kritik for at hænge et stort Dannebrogsflag op bag formandsstolen i Folketingssalen. Men nu er Folketingets ledelse, præsidiet, blevet enige om, at Dannebrog kan få fast plads i salen.

Enhedslistens medlem af præsidiet, Christian Juhl, anklagede i efteråret Pia Kjærsgaard (DF) for magtmisbrug. Men nu går han helt ind for en mindre udgave af flaget, som er doneret af Danmarks-Samfundet.
– Jeg har ikke noget imod Dannebrog overhovedet – kun hvis det er overdimensioneret. Nu er vi nået ned til en balance i tingene, som vi er enige om. Det her er det fornuftige, siger han.

Den nye fane skal dog ikke hænge bag formandsstolen, men stå ved siden af den. Dermed kan den også tages med ud fx på veterandagen, mener Christian Juhl.

For Pia Kjærsgaard er flaget et nationalt symbol, som hører naturligt hjemme i Folketinget. ”Jeg har ikke været i et eneste parlament i Europa – eller USA for den sags skyld – hvor det nationale flag ikke også var der. Jeg har aldrig kunnet forstå, at det ikke var sådan i Folketinget”, siger hun til Jyllands-Posten.
Den nye fane vil være på plads ved Folketingets næste åbning, hvor også ombygningen af Folketingssalen skal være færdig.