Flere end 400 til fest for Grønland

’Fest for Grønland’ handler om mission – men også kaffemik med mange gode kager.

I anledning af ’Fest for Grønland’ lørdag den 4. februar blev alle sømandshjemsbestyrere og missionærer i Grønland kaldt hjem for dels at berette om hverdagen i det smukke land mod nord, dels om hvorfor kristen mission er vedkommende for mange grønlændere. Samtidig var det nok også Danmarks største kaffemik!

De 415 tilmeldte til festen vidner om en stor interesse for både mission og Grønland, hvilket får generalsekretær Nicolaj Wibe til at juble:
”Det er første gang, vi arrangerer en fest for Grønland, og jeg er både stolt og taknemlig over den store opbakning. Vi vil så gerne, at vores arbejde i Grønland ikke bare er Sømandsmissionens projekt, men et projekt, der kan bredes ud til mange. Bestyrerne og volontørerne har alle menigheder, de kommer fra, og det ser ud til, at vi har en bred opbakning fra deres baglande.”

Hvorfor vi laver en Fest for Grønland?: ”Det gør vi af kærlighed til det store smukke land og folk. Ofte når vi hører om Grønland, hører vi om problemer. Det, synes vi, er ærgerligt, fordi der også er så meget godt at fortælle. Fx er det interessant at lægge mærke til vores volontører, som arbejder på de grønlandske sømandshjem. Der er så mange af dem, der kommer til at elske kulturen, naturen og hverdagens hyggelige møder med grønlændere,” tilføjer han begejstret.
Hanne