Stadig flere forældre vælger kristne friskoler

Danmarks 35 kristne friskoler har de seneste fem år fået 12 pct. flere elever, selv om elevtallet i grundskolerne samlet set er faldet de seneste år.

Ikke-kirkelige forældre er ikke længere bange for det kristne, vurderer skoleleder.

Kristne friskoler har de seneste fem år fået hele 12 procent flere elever. Forældre sætter faktisk pris på, at der er fadervor og salmer på børnenes skole.

Det gælder også de forældre, som ikke selv er kirkelige, skriver Jyllands-Posten.
Udviklingen betyder, at flere friskoler som Midtjyllands Kristne Friskole i Herning har måttet udvide.
Den kristne friskole i Herning er i dag en af landets største med knap 500 elever og to spor på alle klassetrin fra 0. til 10. klasse, en nyåbnet børnehave og en ny vuggestue med i alt 95 børn.

Tryghed og værdier

– Forældrene er ikke længere så forskrækkede for det kristne. For 10 år siden spurgte mange forældre mere ind til, hvor meget det kristne fyldte på vores skole. Det spørger de ikke længere til.
Min opfattelse er, at mange vælger os, fordi de forventer, at en kristen skole som vores har et trygt miljø, hvor eleverne trives og tager sig godt af hinanden, siger Thorkild Bjerregaard, der er skoleleder på Midtjyllands Kristne Friskole. Han peger også på, at netop omsorg og næstekærlighed er centrale værdier på skolen.

Også Den Kristne Friskole i Holstebro bygger ud med et torv, et musiklokale og to nye klasselokaler. Senere følger en hal.
Skolens leder, Carsten Linde Sørensen, oplyser, at ca. halvdelen af eleverne kommer fra kirkelige hjem. Andre forældre har fravalgt folkeskolen på grund af de lange skoledage.
– Mit indtryk er, at mange forældre søger en skole med tydelige værdier, siger Carsten Linde Sørensen.
Der er 35 skoler i Foreningen af Kristne Friskoler. Elevtallet på de kristne skoler stiger – endda mere end på andre friskoler i Danmark.

Troen sætter sit præg

– På min gamle skole fik vi at vide, at vi stammer fra aberne, og det troede jeg på. Men efter at have gået her i noget tid, begyndte jeg at tro på, at jeg stammer fra Jesus, fortæller en elev til JP.

På Danmarks 22 katolske skoler har man de seneste fem år fået godt 20 pct. flere elever. Ifølge Dan Ingemann Jensen, der er formand for de katolske skoler og leder af Sct. Ibs Skole i Horsens, er kun ca. 10% af eleverne på de katolske skoler selv katolikker. På nogle af skolerne er der heller ingen katolikker blandt lærerne.

– Det katolske ligger i vores menneskesyn. Mennesket er unikt og skabt i Guds billede, siger han og tilføjer, at man har fokus på den enkelte elevs potentiale. Han forklarer fremgangen med, at skolerne tilbyder netop de værdier, der efterspørges i vor tid.


Artiklen fortsætter efter annoncen: