Studerende: ’Meget udansk forslag’

DR fortæller om bederummet på Copenhagen Business School, som bruges af både muslimer som Haroun Mani og kristne som Peter Mikkelsen.

CBS’ bederum er nemlig ikke forbeholdt nogen speciel trosretning.
– Det er ligemeget, om du er kristen, muslim eller buddhist – der er plads til alle. Det er ikke et bederum, det er et tilbedelsesrum, siger Haroun Mani.

Den 27-årige Peter Mikkelsen bruger også jævnligt CBS’ bederum. Han læser erhvervsøkonomi og politik og er formand for den kristne studenterorganisation på studiestedet.

Når han er alene, bruger han rummet til at bede en bøn. Men bederummet er også et samlingssted, hvor han mødes med sine venner og taler om kristendom. Han peger på, at CBS må have et rum til at udøve troen, lige så vel som man har et fitnessrum for sportsinteresserede.
Peter Mikkelsen siger til DR, at han blev chokeret over DFs forslag om at forbyde bederum på offentlige uddannelsesinstitutioner.

– Det er et meget udansk forslag. Kristne har kæmpet i generationer for friheden til at praktisere religion, og forslaget vil tage den mulighed fra os, siger han.