Styrk kristentroen i stedet for at forbyde bederum

Af Iben Thranholm

Skal bederum forbydes på danske uddannelsesinstutioner? Det mener Dansk Folkeparti. Bederummene skader efter deres opfattelse integrationsprocession og er forbundet med udøvelse af social kontrol.

Socialdemokratiet erklærede sig først enig med Dansk Folkeparti, men valgte så alligevel at stemme imod, da Folketinget i tirsdags behandlede forslaget om forbuddet. Det har skabt en heftig debat. DSU kalder det for “ærgerligt”, at Socialdemokratiet valgte at springe fra.

Hvad skal man mene om bederum? Skal enhver i Danmark ikke have lov til at følge sin samvittighed i trosspørgsmål? Jo, samtidigt bliver man også nødt til at anerkende, at bederummene kan udgøre en fare på længere sigt. I asylcentre i Europa, hvor muslimer er i flertal, chikaneres kristne og trues på livet. Vokser den muslimske tro, er der en risiko for, at dette også kan ske andre steder i samfundet, hvor kristne kommer i mindretal.

Men spørgsmålet er, om man opnår den ønskede effekt ved at forbyde bøn. Den muslimske tro udbredes også andre steder, fx på nettet, hvor op mod 100.000 tweets om dagen inspirerer til at dyrke Allah og Koranen.

Det egentlige problem er, at der ikke tilsvarende er masser af kristne unge, der beder. Lad os forestille os, at der på et gymnasium med 600 elever var 300 kristne elever, der bad i frikvartererne, og 20 muslimer. Muslimer ville udgøre et mindretal, som de også stadig gør i det danske samfund, og ville værdimæssigt ikke udgøre nogen trussel. Måske ville de muslimske elever endda blive inspireret af de kristne og lære om den kristne tro, nemlig kærlighed til næsten gennem Kristus.

Forsøget på at forbyde os ud af radikaliseringen af islam er omsonst. Det er ikke islams styrke, der problemet, men de kristnes svaghed.

Grunden til, at islam spreder sig i Vesten og også i Danmark, er, at kristendommen er blevet undermineret af ateisme. Derved er opstået et åndeligt vakuum, som islam nu udfylder.

Derfor er det med kristen tro, vi skal møde islam og ikke forbud. Det er gennem evangelisering, mere kristendom og en kirke, der tør omvende muslimer til troen på Kristus, at man dæmmer op for islamiseringen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: