Ugudelig konge?

Jens Peter Lauge Giversen
Nørager 1 b st. th
6400 Sønderborg

I Udfordringen d. 12. februar har Jørn Nielsen et indlæg om Trump og Kyros. J.N. stiller spørgsmålet, om kong Kyros var ugudelig, som præsten Jeremiah Johnson oplyser.
Der findes en ældgammel, persisk vægplatte, hvor figurerne er en gengivelse af en profeti af Zarathustra. Den profet, som Gud brugte til at forberede de mediske og persiske konger til at møde de landflygtige israelitter. Forberedelsen var at lære disse konger, at der kun er én Gud. Alle de andre er kun afguder. – Øverst på platten er der et logo, som viser Guds navn på oldpersisk: Ahura Mazda = Den Alvise Herre. Nedenunder logoet er der en mand med et sværd foran en løve. Det er Zarathusras profeti om Sajoshant Astwatareta = Den Store Frelser, der skal komme for at tilintetgøre Ødelæggeren. – Kong Kyros var altså ikke ugudelig, men troende.