Ung lærer tager sabbatsår i Israel

Anne-Marthe fra Bergen er blevet volontør for Israelsmisjonen med bopæl i Tel Aviv.

Anne-Marthe Lillebø (33) har taget fri fra jobbet som lærer ved Danielsens skole i Bergen for at blive volontør i en kirke i Israel.

– Sidste vinter talte jeg med Israelsmisjonen om at blive volontør i et halvt år. Jeg regnede ikke med, at det ville blive til mere, for der var mange ting, der skulle falde på plads, før jeg kunne rejse, fortæller hun til KPK.

Stortrives med sang

Selv om hun havde travlt, brugte Anne-Marthe meget tid på at bede om vejledning.
– Jeg sagde til Gud, at hvis dette var hans vilje, så måtte tingene ordne sig. Den ene ting efter den anden lagde sig til rette, og jeg mærkede virkelig, at Gud havde en plan for mig i Israel, fortæller hun.

Hun startede på læreruddannelsen i 2004 og har musik og kristendom som linjefag. I 2008 læste hun interkulturel forståelse i Bergen og rejste til Etiopien og Kenya. I 2009 studerede hun kristne og muslimske relationer i Østafrika, og var på studierejse til Zanzibar. Fra 2010 brugte hun et år som børne- og familiepastor i Salem i Bergen.

– Jeg stortrives med at arbejde med børn og unge, derfor begyndte jeg som lærer i 2011. I Salem er jeg lovsangsleder og med i en vokalgruppe, som hedder Redeemed.

Lærerigt

Selv om hun både savner den hjemlige natur, kirken, familien og vennerne, føler Anne- Marthe, at hun er på rette sted. Nu er hun spændt på, hvad Herren vil bruge hende til i Israel.
– Det har været vildt spændende, lærerigt og utrolig skønt. Jeg stortrives med at være volontør i Immanuelkirken og føler mig heldig, fordi jeg får lov til at arbejde sammen med sådan en fantastisk flok, siger Anne-Marthe.
Som volontør er hun med i kirkens lovsangsarbejde, har ansvaret for børnekirken og er frivillig medarbejder i den kristne boghandel i Tel Aviv. Der er også mange praktiske opgaver i menighedshuset og ved gudstjenesterne lørdag og søndag.

Kirkeorgel

– I vores gade ligger kirken, menighedshuset, Beit Immanuel og nogle andre huse.
I ugedagene er kirken åben, så man kan komme ind og se det flotte glasmaleri og det største kirkeorgel i området.

– I Norge er det helt normalt med et kirkeorgel, men det er det ikke her. Om lørdagen er der en gudstjeneste på hebraisk og engelsk, og søndag en på engelsk. Ind imellem har vi også koncerter i kirken. Vi har også andre aktiviteter i ugens løb, bibelstudie både på hebraisk og engelsk, og Young Adults, men det foregår i menighedshuset.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Med Gud på førersædet

Anne-Marthe bruger fritiden til at se mere af landet og blive bedre kendt med de piger, hun bor sammen med og med folk i kirken.
– Det er spændende og sejt at bo i Tel Aviv. Mange nationaliteter, religioner og kulturer er samlet i en by. Det er blevet meget stærkt for mig, at vi må give Gud fuld kontrol over vores liv. Vi vil så gerne selv sidde i førersædet, og styre selv. Men Gud ved, hvor vi skal hen, siger Anne-Marthe.

Kirken får bl.a. besøg af norske grupper, men der er folk af alle nationaliteter til gudstjenesterne.
Anne-Marthe var i Israel første gang i 1994.
– Siden har jeg været i Israel mange gange og er blevet meget glad for landet og menneskene, slutter hun.
KPK/Bodil