USA’s klinikker tilbyder udsatte kvinder abort på afbetaling

Vi prøvede at overtale kvinder til at vælge abort, fortæller Sue Thayer.

En tidligere medarbejder på Planned Parenthood har afsløret, hvordan organisationen satser på at sælge aborter og endda tilbyder de ansatte provision af salget.

Ifølge The Washington Examiner får Planned Parenthoods ansatte frynsegoder som fridage med løn eller gratis pizza for at få gravide kvinder til at vælge en abort på en af klinikkerne.

Organisationens direktør, Cecile Richards, hævder, at aborterne kun udgør tre procent af klinikkernes serviceydelser. Men en tidligere manager tegner et helt andet billede.

Sue Thayer fra Iowa har i en Live Action video fortalt, hvordan de ansatte i Planned Parenthood blev trænet til at sælge aborter til de kvinder, der kom til klinikkerne.
– Jeg lærte min stab, hvad jeg selv havde lært. Det handlede om at få kvinder til at vælge abort på Planned Parenthood, for det var vores målsætning, siger Sue Thayer. Hun fortæller, hvordan medarbejderne skulle booste omsætningen:
”Hvis de sagde: ’Jeg ved ikke om jeg kan betale i dag’, skulle vi svare fx: ’Hvis du ikke kan betale 10 dollars i dag, hvordan skal du så kunne tage dig af en baby og betale for bleer, eller en autostol? Hvor vil du få hjælp til det? Det er ingen steder i Storm Lake (eller hvor de nu kommer fra), hvor du kan få hjælp som mor. Tror du virkelig ikke, at det smarteste ville være at afslutte graviditeten?’”
Denne taktik har tilsyneladende virket godt for Planned Parenthood, som udførte over 300.000 aborter i 2015. Nu vil tingene dog sandsynligvis blive ændret, da det Republikanske flertal i Det Hvide Hus og Kongressen prøver at afskaffe statsstøtten til abortklinikkerne.