USA modtager markant flere kristne flygtninge under Trump

I det nye finansår er der 61 procent kristne blandt de flygtninge, der får adgang til USA, oplyser Pew Research Center.

Den nye Pew-rapport viser, at Donald Trumps regering har levet op til valgløftet om at prioritere kristne flygtninge, som udgør den mest forfulgte religiøse gruppe i verden. Det afviste tidligere præsident Barack Obama med henvisning til, at religion ikke skulle være afgørende for asyl i USA.

Sidste år modtog USA 85.000 flygtninge – og 60% af dem var muslimer. De fleste af flygtningene kom fra DRC (Congo), Syrien, Burma, Irak, Somalia, Bhutan, Iran, Afghanistan, Ukraine og Eritrea.

De fleste borgere i DRC og Eritrea tilhører kristne trossamfund. Derimod tilhører flygtningene fra Mellemøsten og Somalia typisk forskellige muslimske retninger eller andre religiøse grupper.

Mange kristne flygtninge har dog ikke kunnet søge asyl gennem FN, fordi de også har måttet flygte fra FN’s lejre som følge af chikane. Resultatet blev derfor en ”utilsigtet diskrimination”, så der var 96% muslimer og kun 2% kristne blandt de flygtninge, som USA modtog fra Syrien for to år siden.