Teltmager-missionærer kan nå ”lukkede” stater i Centralasien

– Kristne ledere kan nå langt gennem deres fag, siger Sergey Rakhuba til CBN News.

Unge faglærte kristne kan bringe evangeliet til ’stan-landene’ (Kasakhstan, Turkmenistan, Kirgisistan, Usbekistan, og Tadsjikistan), selv om der er strenge forbud mod udøvelse af tro.

CBN News oplyser, at kristne har det svært i stan-landene. Ganske vist er Sovjettiden overstået, men landene har stadig undertrykkende regimer, og der er voksende muslimsk ekstremisme. Frygten for islamisme har fået lederne til at begrænse religionsfriheden med en række love, som ofte går ud over de kristne.

– Når myndighederne opdager, at nogen er konverteret til kristendommen, vil de samle familie og venner af den anklagede og tage ham med til det islamiske ældsteråd. Her må konvertitten så stå og vælge mellem sin tro og sin familie, fortæller Maksim fra Tadsjikistan.
Dr. Michael Cherenkov, som er ekspert i religionsfrihed i de tidligere sovjetrepublikker, oplyser, at disse love har fået kristne til at holde gudstjenester og dele deres tro på nye måder.

De kristne arbejder derfor bl.a. gennem eventet The Next Generation Professional Leaders Initiative, som er grundlagt af Sergey Rakhuba. Her samles unge professionelle fra hele Centralasien.

– Man kan ikke overvurdere betydningen af at have 500 unge nøglepersoner fra hele Centralasien samlet i et rum, siger Rakhuba.