Ægteskab er det bedste for børnene

Det er bedst for børn, at deres forældre er gift med hinanden frem for at være enlige eller samboende, viser ny undersøgelse.

Institute For Family Studies har set på, hvordan det verdensomspændende fald i antallet af ægteskaber påvirker børn.

Undersøgelsen ”The Cohabitation Go-Round: Co-habitation And Family Instability Across the Globe” ser på forskellene mellem at være barn af gifte hhv. samboende forældre.
Papirløst samliv er fortsat en ulempe for nogle børn, selv om det er blevet mere udbredt. Selv i samfund, hvor mange bliver født i papirløse forhold, vil børn af samboende opleve større ustabilitet end børn af gifte forældre.

Omskiftelige familieforhold

I undersøgelsen viser data fra 100 lande, at familier er mere ustabile, når børn bliver født i samboende parforhold eller har enlige mødre. Detail-studier fra 68 lande viser, at børn bliver påvirket negativt af papirløse forhold, især i de første år af deres liv.

I USA vil de fleste børn af enlige mødre opleve, at deres mor flytter sammen med en mand eller gifter sig. Men disse forhold, som kommer i stand efter et barns fødsel, er mindre stabile end andre, selv hvis den nye partner er barnets far.

En enlig forælder vil have mindre tid og indkomst end et par. Men den største ulempe ved at være barn af en enlig mor er ifølge undersøgelsen den øgede risiko for, at moderen indgår nye forhold.

Når en enlig forælder skifter kæreste, skaber det yderligere ustabilitet i familierne – og det sker oftest, før barnet bliver 12 år. Der er også øget risiko for mishandling og vanrøgt under disse forhold.

Forpligtelsen først

Par, som lover hinanden troskab før de får et biologisk barn, vil ofte vise større forpligtelse overfor hinanden end dem, der gifter sig efter en graviditet.
– Selv ikke-troende erkender det, som kristne har sagt i årevis, skriver Holly Scheer i online- magasinet The Federalist. ”Det er baseret på et bjerg af socialvidenskab, som understreger det. Ægteskabet er den absolut bedste ramme for voksne og børn.

Børn har større sandsynlighed for at være i sikkerhed for misbrug og vanrøgt, når deres forældre er gift med hianden, og de har mindre chance for at få problemer med stress og vanskeligheder i skolen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Med så tydelige data om, at ægteskab er bedst for børn, bør alle seksuelt aktive voksne stoppe op og overveje, om deres valg nu også vil skabe et sikkert rum for deres eventuelle børn, understreger Holly Scheer.