Vicepræsident Pence talte ved ProLife march

Som den første vicepræsident nogensinde talte Mike Pence til de mange tusinde deltagere ved March for Life i Washing-ton. CNN sendte hele den 10 minutter lange tale.

Abortloven hører til på historiens askedynge, sagde Mike Pence i Washington D.C. d. 27. januar.

– Livet vil vinde igen i Amerika, sagde vicepræsident Mike Pence ved March for Life i Washington D.C.

Han forsikrede, at den nye regering vil holde alle sine valgløfter. Det inkluderer blandt andet, at der ikke længere skal bruges skattedollars til aborter.
Derimod vil regeringen sikre, at alle fra de ufødte til de ældre får den hjælp, de har brug for.
– Vi vil ikke hvile, før vi får genskabt en kultur for liv i Amerika, sagde Pence. Han tilføjede, at det ikke bare handler om at beskytte ufødte babyer, men også om omsorg for mødre, som skal træffe svære beslutninger.

Trump-regeringen havde også sendt andre højststående embedsfolk til marchen, blandt dem seniorrådgiver Kellyanne Conway, der også er kendt som abortmodstander.

I en kommentar fra LifeNews hedder det: ”Også tidligere har prolife-præsidenter, inklusive Ronald Reagan og George W. Bush, talt til deltagerne i March for Life, men de gjorde det med en telefon-opringning.

Det at Pence har været her selv for at tale til pro-life marchen vil uden tvivl hæve sikkerhedsniveauet for arrangementet, hvor der ofte er mod-demonstrationer arrangeret af abort-tilhængere.”

På historiens askedynge

Også i sin tid som guvernør i Indiana var Mike Pence kendt for sin abortmodstand. Han har udtalt, at han vil kæmpe for, at livets hellighed igen kommer til at stå centralt i amerikansk lov, samt at ”Roe vs. Wade (abortloven) hører hjemme på historiens askedynge”.