En weekend, der forandrer par

Sara og Stefan er meget taknemlige for det, de lærte på parkursus med Ægteskabsdialog i 2014.

Foreningen Ægteskabsdialog tilbyder vitaminer til parforholdet med en Dialogweekend den 17. – 19. marts 2017 på Hotel Aalborg. 4-6 uger senere bliver der holdt en opfølgningsaften.

Uanset om man har været gift i 5 eller 50 år kan et ægteskab have brug for en vitaminindsprøjtning, forklarer Grethe og Vagn Lauritsen, der er frivillige i Ægteskabsdialog.
– Mange par oplever mere indbyrdes åbenhed, større følelse af indbyrdes ansvarlighed, samhørighed og ansvarlighed, siger Grethe og Vagn Lauritsen.
Det bekræfter Sara og Stefan, som var på en weekend i efteråret 2014. ”Vi er stadig meget taknemmelige over det, vi oplevede. Og ikke mindst den betydning, weekenden stadig har for os i dag. Det var en følelsesmæssig rutschebanetur, som bragte os nærmere og tættere på hinanden end nogensinde før”, fastslår Sara og Stefan.

Fokus på hinanden

Weekenden består af en række oplæg om emner som kommunikation, konflikthåndtering, seksualitet og meget mere. Mange par oplever efter en weekend at få et tættere seksuelt forhold. Dette følsomme emne behandles også i løbet af weekenden.
– På en dialogweekend sættes der fokus på opmærksomheden over for hinanden, hvordan vi på forskellig vis kommunikerer om os selv og med hinanden, og parrene oplever værdien i at prioritere tid og fællesskab sammen. Weekenden er også stedet, hvor man får redskaber til at tackle vanskelige følelser, som opstår, når man lever tæt sammen, siger Grethe og Vagn Lauritsen.
Sara og Stefan oplevede det som et meget givende program:
– Det var en god blanding af tunge og lettere emner. Noget af det havde vi talt om før, andet kom vi først til at gå i dybden med på weekenden. Og vi fik god tid til det. Man får virkelig talt om nogle vigtige ting, som vi ikke har tid til at tale om i hverdagen, siger Sara og Stefan.

Verdenskendt koncept

En dialog-weekend arbejder med forskellige temaer omkring samliv og kærlighed – uden at inddrage gruppearbejde.
Ægteskabsdialog startede i Spanien sidst i 50-erne. Her så en katolsk pater et behov for at hjælpe ægtepar i deres samliv. Senere er dette arbejde tilpasset til den protestantisk/lutherske kirke og har bredt sig ud over verden.
ÆgteskabsDialog i Danmark har et tæt samarbejde med de øvrige skandinaviske lande.