100 koptiske familier flygtet fra IS

Over 100 kristne familier er flygtet fra den nordlige region af den egyptiske Sinai-halvø, fordi terrorgruppen IS angriber de kristne og truer med stadig mere vold.

I de seneste uger er over syv koptiske kristne blevet dræbt. Forrige torsdag angreb terrorister Kamel Youssef i hans hjem i byen el-Arish. De dræbte ham for øjnene af hans hustru og børn. Om onsdagen havde millitsen dræbt en anden kopter og brændt hans søn levende, hvorpå de efterlod ligene ved vejsiden.

Gruppen ”Islamic State in the Sinai Peninsula” har i en video fra 19. februar advaret om flere angreb mod landets kristne befolkning. Nogle af flygtningene fortæller om dødslister, som circulerer mellem IS-medlemmerne.
– Jeg bliver ikke for at vente på døden. Jeg lukkede min restaurant og tog afsted, fortæller Rami Mina til Reuters. Han flygtede fra el-Arish sidste fredag.

Nabil Shukrallah fra kirken ”The Evangelical Church of Ismailia” fortæller, at over 100 familier er flygtet fra el-Arish. De fleste af dem har søgt tilflugt i kirkerne i Ismailia, mens andre har fået husly hos private i området. Kristne fra hele landet har sendt hjælp.
Sinai-halvøen har været IS’ højborg i Egypten, og især de koptiske kristne har lidt under terrorgruppens angreb. IS har endda beskrevet de koptiske kristne som deres ”yndlingsofre” i videoen.

Mange kristne klager over, at Egyptens regering ikke gør nok for at beskytte dem. Hvis sikkerhedsstyrkerne endelig bruger et par timer på opgaven, holder de sig langt fra de terror-ramte områder. Nu har flere menneskeretsgrupper og politiske partier startet en kampagne til støtte for de kristne i det nordlige Sinai.

– Det sted, de kristne familier har forladt, ligner er krigszone, udtaler kampagneledelsen til World News Service.