Dokumentarserie om Israels betydning

I dokumentaren Why Israel Matters vil en historiker tage seerne med på rundrejse til de bibelske steder i Det hellige Land.

Kristne skal klædes bedre på til at forsvare Israel, mener organisationerne bag den nye serie.

Kristne organisationer i USA er gået sammen om at lave dokumentarserien ”Why Israel matters” for at fremhæve den bibelske betydning af ’Det hellige land’.

Organisationerne Christians in Defense of Israel (CIDI), Liberty Counsel og Trinity Broadcasting Network (TBN) vil producere TV-serien på 13 episoder om Israel og det jødiske folks betydning, skriver One News Now.
Dokumentarserien skal vise, hvorfor Israel er vigtig for kristne, for USA og for resten af verden.

– Fra det øjeblik TBN først gik i luften i 1973, har vi taget det alvorligt, at Skriften giver løfte om, at Gud vil velsigne dem, som velsigner Israel, siger TBN-formand Matt Crouch til CBN News.

– Nu er vi stolte af at slå os sammen med CIDI og Liberty Counsel i et spændende nyt ugentligt show, som vil give seerne et nærmere indblik i denne nation og folket, som står Guds hjerte så nært, fortsætter han.

Virtuel tur i Israel

Serien skal, ifølge One News Now, være en modvægt til det, organisationerne oplever som en ”voldsom modstand ført mod den jødiske stat af den pro-palæstinensiske politisk korrekte agenda i skoler, underholdningsbranchen og førende medier.”

Hver uge vil programleder Mati Shoshani tage seerne med på en tur gennem landet og fortælle Israels bemærkelsesværdige historie.
Shoshani er en israelsk ekspert i den jødiske stats historie, og han vil føre seerne gennem forskellige bibelske steder i Israel. Her vil han også afdække historien om, hvordan og hvorfor Gud valgte Israels folk til at indtage og kræve landet for sit eget navns skyld.

Vigtigere end nogensinde

– Det har aldrig været vigtigere for kristne og andre af god vilje over hele Amerika og rundt om i verden at stå sammen i solidaritet med landet og folket i Israel, siger Mat Staver, der er leder i CIDI og Liberty Counsel, til CBN News.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Staver har været en trofast ven af Israel i flere årtier, og han udfordrede ofte tidligere præsident Barack Obama på hans udenrigspolitik.
– Den enkelte seer vil blive inspireret og myndiggjort til at blive velovervejede, overbevisende aktører i den globale samtale om Israel, siger Staver.

Han gik blandt andet hårdt imod Obama, da denne nægtede at nedlægge veto mod FNs Sikkerhedsråds resolution, som fordømte Israel for at bygge nye bosættelser på Vestbredden og Øst-Jerusalem – også kendt som Judæa og Samaria i bibelsk tid.

Staver mener, at showet vil gøre det klart, hvorfor amerikanere fra alle samfundslag bør støtte Israel, mens muslimske terrorister fortsætter med at føre jihad mod den lille, men stærke nation i Mellemøsten.
KPK


Artiklen fortsætter efter annoncen: