Gatten Camp 2017 ser Guds trofasthed gennem 35 år

Forkyndelsen på Gatten Camps stævner og det store arbejde i østlandene viser Guds trofasthed, mener Bjarne Brohus.

I uge 26 holder Sarons Slette sin bibelcamping nr. 35.

Gud har vist sin trofasthed gennem de 35 år, der har været bibelcamping i Gatten.

Det mener Bjarne Brohus, som selv er med i bestyrelsen for Sarons Slette i Gatten.
– Trofasthed er en af Bibelens stærke værdier. Dette erfares, når vi vandrer i Guds nærhed og dagligt er i tjeneste. Sommerens bibelcamping i Gatten, er nr. 35 i en ubrudt række. Det er ganske imponerende.
Men Sarons Slette er foruden de mange stævner også utallige missionsrejser, store og tunge arbejdsopgaver – og ikke mindst den stærke og sunde økonomi!

Det ord, som bedst beskriver alt dette må være trofasthed, understreger Bjarne Brohus.

Åndens frugter

– I Galaterbrevet kap. 5 vers 22 læser vi om Åndens frugter: Kærlighed, glæde, fred, langmodighed, mildhed, godhed, trofasthed, sagtmodighed, og afholdenhed.
Det kræver udholdenhed at være trofast, og her opmuntrer Paulus os lidt senere i samme Galaterbrevs kap. 6 vers 9, at ”Når vi gør det rette, da lad os ikke blive trætte, thi vi skal høste til sin tid, såfremt vi ikke giver tabt.”

Gud er trofast mod os og viser os et godt eksempel til efterfølgelse over for vore medmennesker. For at vore projekter og gøremål lykkes, kræver det trofasthed. Trofasthed er for eksempel at være vedholdende og ikke svigte.

Som en der igennem alle årene har haft æren af at tjene med, konstaterer jeg, at Herrens trofasthed år efter år har hvilet over stedet. Ligeledes over den store skare af personer, der gennem årene har bidraget med stort og småt, alt efter hvilken ekspertise, økonomi og muligheder de havde.Stor tak for deres uvurderlige hjælp!

Ombygning af kostald

– Der er sket en total forvandling af bygningerne fra at være en kostald til nu at fremstå som moderne center og faciliteter, der gør det muligt at byde velkommen til stævnegæster i stort tal.
Ja tænk, der er mulighed for både bespisning, værelsesudlejning, camping-muligheder, og centerudlejning.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Stævner og nødhjælp

De gode og velbesøgte stævner med forkyndelse af Guds ord, lovsang og forbøn ved hundredvis af møder, samt store byggeprojekter har måske været det mindste af frugten. Det mest centrale virke har været et omfattende nødhjælps- og missionsarbejde.

Måned efter måned er der indsamlet og pakket i alt tusindvis af tons nødhjælp til fattige mennesker i østlandene, hjælp til skoler, hospitaler og kirker samt været afholdt et utal af missionsrejser.

Millioner af kroner er tilgået centret og videresendt til et sundt og veldrevet missionsarbejde. Herunder ikke mindst det imponerende samarbejde med Sarons Dal fra Norge og deres satellit-arbejde.


Artiklen fortsætter efter annoncen:God forkyndelse

På samtlige mødedage i bibelcampingens 35 års historie har vi oplevet stærke evangeliske møder, hvor frelsesbudskabet gik ud til de mange besøgende. Lærertjenesten var ofte i funktion og åbnede Skriften for os.

Lovsangstjenesten bragte os ind for Guds trone med oplevelse af, at salvelsen fyldte telt og mødesal. Hos forbønstjenesten, oppe i ovensalen, blev mange problemer og opgaver løst. Fortrolige samtaler med rådgivere løste konflikter.

Elsie og Poul Thomsen har i alle årene ledet Sarons Slette.
Partner med Sarons Dal

Der er afholdt traditionsrige og meget vigtige partnermøder med Sarons Dal fra Norge, og de herlige kaffemøder efter middagsluren og, ikke at forglemme, fællesskabet omkring aftenkaffen. Og hvad var vores bibelcamping uden det fantastiske børnearbejde. Køkkenpersonalet og alle de uundværlige mennesker, der bare fik det hele til at glide.
I de sene nattetimer kunne det flagrende stearinlys i forteltet fortælle, at omsorgstjenesten stadig var i funktion. Mange livslange bånd er uden tvivl også blevet knyttet på Sarons Slette.

Der er knyttet forjættelser til de trofaste. Kong David fortæller i Salmernes Bog kap. 101, vers 6:
”Til landets trofaste søger mit øje, hos mig skal de bo; den der vandrer uskyldiges vej, skal være min tjener.”
Er det ikke lige netop det, vi har oplevet igennem de 34, snart 35 år…, at vi har vandret i Guds trofasthed? Jo dette lange virke, udtrykker Herrens trofasthed og godhed!
Al denne hjælp kommer ovenfra, og vi ved, at de næste mange år kræver Guds rige velsignelse, for at verdens fattige og udsatte kan blive hjulpet og mødt af Gud.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Elsie og Poul Thomsen skal have en ganske særlig tak for den store trofasthed, som de har virket med igennem de over 35 år som stiftere og daglige ledere.

Den 35. bibelcamping til somme vil igen være en mulighed for at opleve Herrens store trofasthed, slutter Bjarne Brohus.