Ghana fik en kristen præsident

Præsident Nana Addo Dankwa Akufo-Addo.

Valget af oppositionsleder Nana Addo Dankwa Akufo-Addo som Ghanas nye præsident vækker jubel i Israel, skrev Jerusalem Post. Den nye præsident er nemlig både kristen og ven af Israel.

Akufo-Addo blev taget i ed som Ghanas præsident den 7. januar 2017. Han tilhører det nationale patriotiske parti og har tidligere været udenrigsminister.

– Akufo-Addo er en stærk støttespiller for Israel. Jeg tror, han vil blive en nær støtte for den israelske regering, sagde direktør Adi Timor fra Timor Consulting. Hun er også rådgiver for præsidenten – og israeler.

– Akufo-Addos forbindelse til Israel kommer fra en dyb kristen overbevisning. Jeg blev overrasket over al den støtte for Israel, som jeg opdagede selv i fjerne hjørner af landet, hvor jeg kom under valgkampen. Der var plakater med teksten ”Velkommen til Jerusalem” og ”Velkommen til Israel” langs veje, i landsbyer og på biler. I Ghana er det en stor fordel at være israeler, sagde Adi Timor og citerede, hvad folk havde sagt under valgkampen: ”Når du kommer dertil, er det næsten, som om Messias er kommet.”

De afrikanske stater blev meget inspirerede af Israels statsminister Benjamin Netanyahus besøg sidste år. Timor sagde til Jerusalem Post, at Netanyahu endnu ikke har været i Vestafrika. Derfor mener hun, at Ghana bør være et af hans første stop i Afrika, især nu, da Nana Akufo-Addo er blevet præsident.

Sidste gang Akufo-Addo var i Jerusalem, var i 2012, da han bad ved Vestmuren før valget. Ifølge Adi Timor har præsidenten lovet at besøge Israel igen så hurtigt som muligt.